Stor succes med energiscreeninger af lokale virksomheder

I samarbejde med uafhængige energirådgivere tilbyder Thisted Kommune energiscreeninger til lokale virksomheder. Målet er at gennemføre 25 screeninger hvert år fra 2015-2018, og i år er målet nået.

Initiativet er en del af Thisted Kommunes Energi- og Ressourcepolitik, og i 2016 bliver der igen åbnet for en ny pulje af screeninger. Og hos Idealcombi A/S i Hurup Thy har de takket ja til tilbuddet om en energiscreening af deres produktionshaller, som har et areal på 100 000 m2. Her fandt SRT Energirådgivning energibesparelser på 850MW, hvilket svarer til 40 hustandes årlige energiforbrug.

– Idealcombis produkter er blandt de absolut mest energirigtige på markedet, derfor ønsker vi også selv at gå foran og reducere energiforbruget i produktionen, fortæller Direktør Mikael Søgaard fra Idealcombi og fortsætter:

– Vores miljøpolitik bliver løbende revideret og optimeret, så vi kontinuerligt sikrer et reduceret energiforbrug og en reduceret miljøbelastning, fortæller Mikael Søgaard.

Kvalificeret og uvildig energirådgivning
Det at have en energirigtig produktion sender også et grønt signal til kunderne samt sikrer, at produktionen er konkurrencedygtig og sikrer danske arbejdspladser.

– Vi ved, at der er mange virksomheder, som kan få gavn af en energiscreening og opnå en bedre driftsøkonomi, fortæller SRT Energirådgivnings indehaver Simon Rude Thøgersen og fortsætter:

– Og ved at benytte en uvildig energirådgiver, opnår virksomhederne det højeste energitilskud, da energirådgiveren selv bestemmer, hvilket energiselskab energibesparelsen sælges til. Formålet er ikke at sælge bestemte produkter eller løsninger men udelukkende at rådgive virksomhederne om, hvilke energibesparelser de kan opnå, forklarer Simon Rude Thøgersen.

Formålet er at give virksomhederne inspiration.

– Resultatet fra energiscreeningerne skal ses som inspiration til virksomhederne over, hvilke besparelser de kan opnå ved at følge anvisningerne. Det er helt op til virksomhederne i hvor stort omgang, de ønsker at gennemføre anbefalingerne, og de har mulighed for at plukke i forslagene alt efter, hvad der passer bedst ind i deres strategi, udtaler erhvervskonsulent i Thisted Kommune Peter Brandt Larsen og fortsætter:

– Ved at gennemføre energirenoveringerne opnår virksomhederne en reduktion af deres energiudgifter, hvilket både giver en bedre bundlinje og bedre konkurrenceevne. Derudover skaber de grønne investeringer arbejde til lokale håndværkere, afslutter Peter Brandt Larsen.

Efter finanskrisen er fokus blevet rettet mod omkostninger, og mange virksomheder har opdaget, at der er mange penge at spare gennem energioptimering. Bankerne ser også mere positivt på eventuelle lån til energiforbedringer i virksomheden, især når rentabiliteten er veldokumenteret i en energirapport.

Forfatter

Related posts

Top