Stor politiaktion i Hurup: Mand ville skyde alle

Midt- og Vestjyllands Politi var mandag aften talstærkt til stede på en adresse i Hurup i Thy, hvor en psykisk ustabil mand blev anholdt.

Lokalpolitiet modtog et tip om, at der befandt sig en bevæbnet mand på Søndergade. På den baggrund blev der ikke taget nogle chancer:

– Vi trak i det store håndtag med en indsatsgruppe bestående af en hel del politifolk med specielle kompetencer, en forhandler og vores indsatsleder, forklarer vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Jens Claumarch til TV Midtvest.

Betjente med både maskinpistoler, skudsikre veste og hunde var sammen med forhandlere, efterforskere og en ambulance, som var blevet tilkaldt for en sikkerheds skyld, med til aktionen.

Manden, der viste sig at være i besiddelse af både en ulovlig gaspistol og et blankvåben – dvs. enten et sværd eller en kniv- truede med at slå alle ihjel, som forsøgte at trænge ind til ham.

Til slut lykkedes det at tale manden så meget til fornuft, at han kunne anholdes kort før kl. 19. Og at det, trods den massive udrykning, endte som det gjorde skal manden formentlig være glad for:

– Havde han haft mere alvorlige våben på sig såsom en riffel eller et oversavet jagtgevær, havde tingene måske set anderledes ud for ham, siger vagtchefen til TV Midtvest.

Foto: Rigspolitiet

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top