Stor opbakning til at bevare Næssundfærgen

Af Henrik Olsen
Årbækmøllevej 20, Ørding
7990 Øster Assels

Siden mit seneste indlæg på limfjorduopdate med en opfordring til at stå sammen om at bevare færgen Næssund, er det strømmet ind med positive tilkendegivelser.

Jeg er rigtig glad for at, at det faktisk er HELE Mors, og endda flere uden for vores ø der interesserer sig for dette skib og denne sag.

Det har virkelig bekræftet mig i, at vi på Mors kan stå sammen og være handlekraftige, når det gælder. Jeg var egentlig ikke i tvivl, men hvor bliver jeg stolt af at bo i et lokalsamfund, som på den måde viser initiativ og tager ansvar – tak for det.

Tak til jer, der har meldt sig på banen.

Tak for, at vi med baggrund i et enkelt læserbrev allerede har indsamlet den første fjerdel af målet på 200.000 kroner. Tak for alle de positive tilbagemeldinger fra jer, der har meldt jer på banen. Jeg har ikke mødt én eneste negativ røst om initiativet. Tak til alle jer, der har kontaktet mig, fordi I på forskellig vis ønsker at bidrage og bakke op om initiativet med jeres viden om færgen eller erfaringer i, hvordan vi håndtere initiativet i fællesskab, når praktikken begynder at melde sig. Jeg vender tilbage til jer hver især, så snart lejligheden byder.

Nogen vil måske kalde det nostalgi. Og ja, det her handler måske netop om respekten for de historiske kvaliteter og om at værne om den fælles arv vi har – det der skaber historiefortælling og dermed forbinder generationer på tværs.

Vær med, så vi sammen kan gøre en forskel

Jeg opfordrede sidst hver borger, hver virksomhed, hver forening eller sammenslutning, der konkret ønsker at melde sig på banen i denne fælles kamp for den sidste træfærge, enten at sende en mail på ho@hvorsværtkandetvære.NU eller sende en sms til 2830 3173 og blot skrive ”Jeg er med” og hvor stort beløb, man tegner sig for i hele 500 kroner (altså 500,- 1000,- 1500,- 2000,- eller mere).
Denne opfordring skal lyde igen. Din tilkendegivelse binder først, når målet på de 200.000 kroner i startkapital er nået.

Initiativet går ud på, at vi går sammen – som i den gode andelstanke – om at købe Næssundfærgen og dermed tager et fælles ansvar. Afhængig af muligheder og hvor mange penge vi kan samle sammen, vil vi tage et skridt ad gangen:

1. Skridt: Vi køber færgen i fællesskab, så vi sikrer dens tilknytning til Mors

2. Skridt: Vi sikrer færgens tilknytning og placering i Næssund færgehavn som museum for træfærgerne i Limfjorden.

3. Skridt: Vi tilfører skibet elementer, der gør det muligt at øge anvendelsen og oplevelsesmulighederne af skibet liggende i havnen.

4. Skridt: Vi går efter at åbne for sommersejlads på linje med træfærgen Ida i Østdanmark, som i dag er et tilløbsstykke og en stolthed for området og dermed et stort aktiv som veteranskib.

5. Skridt: Vi ved jo aldrig med sikkerhed, hvilke muligheder, der venter

Forfatter

Related posts

Top