Stor mærkedag for lille fiskerleje

Forleden var en stor dag i Lildstrand.

Her blev to kystterrasser der gør det muligt at opleve den barske kyst, landingspladsen og solnedgangen fra særlige vinkler, indviet.

Terrasserne, der omkranser fiskernes landingsplads, så alle, såvel beboere som turister har mulighed for at opleve naturen, solnedgangen og livet omkring fiskerbådene fra første parket og i tryg afstand til ophalerspil og kørende materiel, har kostet 2,5 million kroner.

– Det er en milepæl, vi har nået i forhold til den langsigtede plan, vi har for at udvikle Lildstrand. Formålet er at bevare stedet som en attraktiv lokalitet, som folk får lyst til at flytte til, samtidig med vi understøtter den stille turisme, der er ret unik for Lildstrand, siger Anne-Mette Kristensen, bestyrelsesmedlem i Foreningen Lildstrand Landingsplads, der har idéudviklet og gennemført anlægsprojektet.

Det er arkitekt Anne Vium Skaarup fra firmaet Skaarup Landskab i Aarhus, der har designet kystterrasserne. Hun siger om opgaven:

– De lokale har ønsket at opnå bedre rammer for livet omkring landingspladsen. Det har derfor været ideen at skabe gode, enkle og rå opholdsmuligheder på kanten af arbejdsområdet, så pladsens autenticitet bevares. Nu hvor projektet står færdigt, kan man få et fantastisk kik op og ned langs kysten fra den ene terrasse, mens man fra den anden kan betragte havet, solnedgangen og fiskerbådene i hel eller delvis læ.

Realdania har bidraget med 1 million kroner gennem ildsjælekampagnen Underværker. En anden større bidragsyder er Indenrigs- og Boligministeriet med 800.000 kr., mens LAG Thy-Mors har bidraget med 300.000 kr. Thisted Kommune giver 200.000 kr. Dertil kommer længere række af mindre bidragsydere.

Kystterrasserne er et led i en samlet udviklingsplan for Lildstrand.

Foto: Bjarne Sørensen

Forfatter

Related posts

Top