Stor lokal opbakning til Kulturmødet 2018

Både det lokale erhvervsliv, handelsliv og den brede befolkning er engageret i Kulturmødet der afvikles i Nykøbing torsdag til lørdag i denne uge. Faktisk er den lokal opbakning større end aldrig før.

Trine Bang blev ansat som ny direktør i begyndelsen af året. På sin tur rundt i til det lokale erhvervsliv både på Mors og i Thy og Salling har hun møde stor venlighed og opbakning til Kulturmødet.

– Når man skal have et arrangement som Kulturmødet op at stå, er det helt afgørende, at alle bakker op med det, man kan, og at lokalområdet løfter i flok. Det er gratis for gæsterne, at deltage i Kulturmødet, så det kan kun lade sig gøre gennem stor velvillighed fra fonde og sponsorer af enhver slags. Jeg er virkelig taknemmelig for den opbakning, jeg møder alle steder, fortæller hun.

Samarbejdet med Morsø Handelsstandsforening betyder f.eks., at butikkerne i gågaden bakker op med udvidede åbningstider og specialtilbud til Kulturmødets gæster. Ikke kun fordi det giver en mulighed for øget omsætning, når byen udvides med op mod godt 25.000 gæster – men også fordi alle ønsker, at byde gæsterne velkommen og præsentere byen og øen fra sin bedste side.

Det betyder bl.a., at man fredag kl. 10.00-12.00 kan sætte sig til bords på gågaden, hvor byens butikker byder på rundstykker og kaffe. Kirketorvet igen i år kommer til at summe af liv med udeservering, hyggejazz fra DR P8’s campingvogn, gøgleri og Aalborg Symfoniorkester, der torsdag aften spiller op til tango på torvet.

I flere uger har Limfjordsteatret engageret frivillige hjælpere i at sy farverige flag, der skal udsmykke gågaden og Tømmergården har leveret materialer til opbygning af Kulturmødets mange pladser rundt om i byen.

Et kapitel for sig selv er de mange, der bidrager med tid og kræfter som frivillige på Kulturmødet. De spiller en meget vigtig rolle for at få hele logistikken til at fungere. Der fungerer både som Kulturmødets ansigt udadtil over for gæsterne og dermed som ambassadører for Kulturmødet.

Fakta

·         Der er planlagt ca. 450 arrangementer under Kulturmødet Mors 2018

·         Kulturmødet Mors arrangeres af den selvejende institution Kulturmødet og realiseres i samarbejde med Morsø Kommune og Region Nordjylland.

·         Kulturmødet støttes af Kulturministeriet samt en række fonde og sponsorer

·         Kulturmødet afholdes i 2018 for sjette gang

·         I 2017 deltog ca. 23.000 i Kulturmødet

·         Programmet kan ses via Kulturmødets app eller på kulturmodet.dk

·         Morsø Partnere: Hama, Jyske Bank, Sparekassen Thy, Kunststof-kemi, Typographic, Thisted Bryghus, Vils Entreprenøren, Thy Mors Energi, Jesperhus Feriepark, Morsø Taxi & Turisttrafik, Dencker, Dragsbæk, Salling Bank, DFI-Geisler, Interfjord, Tømmergården og Nykøbing Plantehandel.

Arkivfoto: Kulturmødet

Forfatter

Related posts

Top