Stor dag for pigefodbolden i Nordvestjylland

FC THY Piger – Skyum har efter en anke til DBU´s Appeludvalg, fået tildelt den U18 DM licens, som man målrettet har arbejdet på at få de seneste fire år.

Tilbage i 2013 blev Thisted FC dansk mester i U18 DM rækken, men i 2014 mistede klubben licensen, fordi man havde mere end svært ved at leve op til de meget høje krav, der er fra DBU for at blive godkendt som licensklub.

FC THY Piger søgte også om licens i 2015 og 2016, begge gange med et afslag begrundet i en vurdering af det sportslige niveau.

– I år fik vi også først et afslag med den begrundelse, at det sportslige niveau ikke var højt nok. I vores ankeskrivelse har vi netop dokumenteret, at vores forskellige årgange alle præsterer på et højt niveau sammenlignet med andre licensklubber, samt at en af grundene til at licensudvalget i første omgang ikke vurderede at vores sportslige niveau var højt nok skyldes, at DBU kun havde set pigerne spille yderst få gange, og at der derfor var tale om en beslutning taget på et spinkelt grundlag. Dette overbeviste appeludvalget om, at FC THY Piger – Skyum skulle have tildelt licens til sæson 2017-18. Det er højst usædvanligt, at en klub vinder en ankesag om licens, så vi har virkelig haft en god sag, konstaterer Bent Andersen der er formand for FC THY Piger – Skyum.

Foto : Morten Fjord Stengaard

Kæmpe puslespil at blive godkendt
For overhovedet at blive klar til en licensansøgning er der mange faktorer, der skal være i orden.

De fysiske rammer omkring træningsfaciliteter skal være i orden, så der kan trænes året rundt. I forbindelse med træning skal der være plads til opholdsmuligheder, hvor pigerne har slappe af og få styr på deres lektier.

Ligeledes skal der være behandlerrum til fysioterapi og meget gerne et omklædningsrum forbeholdt U18 pigerne. Der er krav til kampbanerne, hvor der bl.a. skal være baner med lysanlæg.

Der stilles ligeledes store krav til de enkelte holds trænere. Det er vigtigt, at alle klubbens hold trænes af veluddannede trænere med stor erfaring. Omkring U18 holdet skal der være en stor trænerstab bestående af cheftræner, assistenttræner, holdleder, fysisk træner, målmands-træner, fysioterapeut og mentaltræner. Der skal være en presseansvarlig, en uddannelsesansvarlig, en talentudviklingsansvarlig og en person til at rådgive i spørgsmål om kostvejledning.

– Lige nu er vi godt 110 fodbold piger i FC THY Piger fra U13 – U18. Desuden arbejdes der målrettet i alle samarbejdsklubberne, Koldby- Hørdum IF, IF Nordthy, Nors B., Frøstrup-Handest IF, og Thisted FC med pigefodbold fra U6 – U13, så det samlede antal pigefodboldspillere i FC THY Piger nærmer sig 250 spillere. Det er ganske imponerende, siger Bent Andersen.

Foto : Morten Fjord Stengaard

Eget ”Teknik- og Kompetencecenter”
FC THY Piger har gennem de sidste 3 år haft vores eget ”Teknik- og Kompetencecenter” under ledelse af Jannik Riis, som er talentudviklingsansvarlig i FC THY Piger.

På Kompetencecenteret træner omkring 60 piger i alderen 9-12 år. Sidste år udvidede vi vores talentarbejde med et Mini Målmands Akademi ligeledes for piger i alderen 9-12 år. Målmand er en speciel funktion på en fodboldbane, som derfor naturligvis kræver speciel opmærksomhed.

Dygtige målmænd er en mangelvarer i pigefodbold, så det er meget vigtigt med ekstra opmærksomhed på de, der viser interesse for denne del af fodboldspillet.

Kommunen bakker op
Fra i år har Thisted Kommune også støttet op om en ekstra satsning på pigefodbold i hele kommunen.

Derfor har der sideløbende med alle de andre tiltag kørt et projekt ”All in for Pigefodbold”.

Det er kompetencetræning rundt om i Thy. Dette projekt er ligeledes under ledelse af Jannik Riis, som har Leo Damsgaard, som er træner for FC THY Pigers U13 hold samt en gruppe af vores dygtige U15 piger med rundt som assistenter. Det vil sige, at det er Thisted Kommune, der støtter projektet, og FC THY Piger der udfører arbejdet. Projektet har indtil nu været en stor succes.

– Mange piger får inspiration til den daglige træning og mange trænere for ligeledes inspiration til at forbedre deres egen træning rundt om i klubberne. Det er meningen, at projektet skal fortsætte og gerne munde ud i et tættere samarbejde omkring udviklingen af dygtige pigefodboldspillere i hele Thy, fortæller Bent Andersen.

Foto : Morten Fjord Stengaard

Efter sommerferien er der så U18 bold
Efter sommerferien står den så på U18 DM fodbold i Thy.

U18 DM rækken består som nævnt af 12 hold: otte jyske, et fynsk og tre sjællandske.

Det drejer sig ud over FC THY Piger – Skyum om Fortuna Hjørring, AaB, Team Viborg, Vildbjerg, Varde, Lyseng, Kolding Q, Odense Q, B93, BSF og Brøndby.

– Det bliver en stor mundfuld for os, fordi alle de andre klubber har stor erfaring som licensklub. Vi går seriøst og ydmygt til opgaven. Vi vil arbejde hårdt i hverdagen for at stå så godt som muligt rustet, og vi vil vise fodbold Danmark, at vestenvinden fra Thy den kan man regne med, siger Bent Andersen.

Med licensen følger et økonomisk tilskud fra DBU på 110.000 kr. årligt. Penge som skal bruges til at højne træningsmiljøet endnu mere i FC THY Piger. Der følger ligeledes et tilskud i forbindelse med transportudgifter til kampene på den anden side af Storebælt.

Fotos : Morten Fjord Stengaard.

Forfatter

Related posts

Top