Stop navneforvirringen: Kald en spade for en spade

Læserbrev af Kristian Bro, KV21-kandidat for Sten i Skoen i Thisted.

”Kære medlemmer og venner af Thy Folkemusik. Vi gør opmærksom på at der stadig er ledige billetter til koncerterne med Tradish fredag d.12.nov. kl.19.30 i Vilsund Søsportcenter Gl.Færgevej 24 &Tone of Voice Orchestra søndag d. 14.nov kl. 16.00 i Musikskolen Thy Tingstrupvej 17. Venlig hilsen Thy Folkemusik”.

Disse ord er næsten forståelige. Kald en spade for en spade er temaet her.

*Hurup Musikskole er det seneste navn i Sydthy for musikskolen der. Hvorfor så ikke kalde Musikskolen i Thisted for *Thisted Musikskole? Der er gået så meget kuk i institutioners navne, at der hersker TOTAL FORVIRRING.

Det altødelæggende ord er KULTURRUMMET. Spørg en tilfældig om vej til *kulturrummet i Thisted og du får 3-4 forskellige svar. Thy Folkemusik har droppet paraply-ordet.

Der var vælgermøde i Hotel Aalborgs Teatersal i aftes. Ved læseren hvor det er? Limfjordsteatret ligger på Frederikstorv. STOP NAVNEFORVIRRINGEN og glem *kulturrummet. En anden paraply-forening hedder Kulturelt Samråd.

Alle vil gerne malke kommunens kulturpenge så både folkekirken og museet og mange skoler er med her. Slå Kulturelt Samråd op og se selv. Kulturpengene i Thy Kommune (sydthy-folk føler sig marginaliseret) deles således: 1/3 til Museet, 1/3 til Biblioteket og 1/3 til resten.

Det meste maler- og skulptur-kunst er noget skrammel efter Sten i Skoens mening.

På mit tømrerbælte står ”Hoch die Zimmerkunst” Før var kunst ekstra fint udført håndværk. Kulturelt Samråds såkaldte vælgermøde i aftes tiltrak kun bedsteborgere der forstår kunst som finkultur. Kandis er et skældsord. Der deltog naturligvis ingen ”Anden etniske danskere”

Integrationsprisen blev ikke uddelt i år. Der indkom INGEN forslag!!!!!!!!!!

Det ER kultur at sidde i sin bil på havnen – en hel række ved siden af hinanden. Høre countrymusik og lave hjulspin. At gå rundt i byen med en højtaler på ryggen. At sidde på Børsen eller Harmonien. Her spekuleres ikke i tilskud. Det er bare noget man gør. Kultur er vaner. Kulturekspressen i Sydthy holder u-censurerede udstillinger. Alle kan være med. Her sidder ingen dommere. Kulturlivet i Sydthy er ikke snobbet.

Vil læseren på stående for lynhurtigt svare på hvad disse forkortelser betyder? UCN, EUC, FGU osv. Kald en spade for en spade.

Forfatter

Related posts

Top