Støtte til unge landbrug er begrænset til første virksomhed

En landbruger kan kun søge støtte under ordningen for unge nyetablerede landbrugere gennem sin første landbrugsvirksomhed.

Det slår EU Kommissionen fast efter dialog med NaturErhvervstyrelsen.

Det betyder, at hvis man eksempelvis køber og driver en landbrugsvirksomhed i 2013, men lukker virksomheden og opretter en ny landbrugsvirksomhed, kan man alligevel ikke søge støtte som unge landbruger i 2015, selvom man er nyetableret inden for de seneste fem år.

Hvis man driver en landbrugsvirksomhed og overtager eller opretter en anden landbrugsvirksomhed ved siden af, så kan man kun søge støtte til din første virksomhed.

Hvis to landbrugsvirksomheder bliver lagt sammen til et I/S, opretter man en ny virksomhed. Det betragtes hverken som en udvidelse eller en omdannelse af den oprindelige virksomhed, og derfor kan man ikke søge støtte til unge landbrugere gennem I/S’et, da man i den situation ikke længere betragtes som nyetableret.

Hidtil har det været antaget, at en ung landbruger kunne drive én landbrugsmæssig virksomhed og – inden for en 5-årig periode – overtage en anden virksomhed og søge støtten for den nye virksomhed.

Man må gerne udvide virksomheden og søge støtte til unge landbrugere for et større areal efter, at man har søgt støtten første gang.

Det har ingen betydning for støtten, hvis man omdanner virksomheden, når der er tale om en videreførelse af virksomheden som et selskab, fx fra en enkeltmandsvirksomhed til et aps.

Forfatter

Related posts

Top