Stjernespækket forestilling i Morsø Teater

Tirsdag den 6. november kl. 19.30 opføres skuespillet Peer Gynt i  Morsø Folketeaters opsætning. Dramaet udspiller sig i Morsø Teater, Limfjordsvej 95, Nykøbing Mors.

 

Peer Gynt er et eventyrligt drama, der berører de store eksistentielle spørgsmål om, hvad det vil sige at være menneske og leve det rigtige, det gode og det mest interessante liv. Hvad er det, der betyder noget den dag det hele slutter og døden står for døren?

Med udgangspunkt i Henrik Ibsens klassiker skaber instruktør Moqi Simon Trolin et stærkt stiliseret, fabulerende og legende univers. Et univers, der aktualiserer Henrik Ibsens fortælling om Peer Gynt og præsenterer publikum for nye perspektiver på selvrealisering, identitetskriser, løgne, frihed og ikke mindst de konsekvenser, der følger med et liv, hvor retten til frihed er alfa-omega.

Instruktør Moqi Simon Trolin fortæller:

Preben Christensen. Foto: Thomas Petri

– Med Henrik Ibsen og fortællingen om Peer Gynt ser vi på, hvad begrebet at være sig selv nok betyder i dag. Begrebet beskriver en selvtilstrækkelig tilstand, hvor egoisme og begær efter egen selvudvikling er i centrum i så høj grad, at det påvirker de nære relationer. Går man gennem livet på den måde, er spørgsmålet, om man har formået at leve det rigtige liv. Netop det spørgsmål fører os til vores Peer Gynt. På scenen oplever vi et liv, der skaber tvivl om, hvad det egentlig bestod af. Det at have konstant behov for at blive spejlet i ydre ting som andre mennesker, titler, prestige og så videre for at finde svar på, hvem man selv er, bliver her en forfængelig kamp, der kun kan tabes. Frygten er at vågne op en dag med tanken om, at livet var det der passerede, mens jeg var optaget af andet. Og det er dét, Peer Gynt anno 2018 handler om.

Om Peer Gynt
Vi følger Peer gennem et langt, levet liv; fra håbefuld ung, til selvtilfreds voksen og til sidst som desillusioneret ældre, der sammenligner sig selv med et skrællet løg; lag på lag, uden en kerne.

På sin store livsrejse, der fører ham jorden rundt, prøver Peer det meste: Han forfører kvinder på stribe, og han forlader dem. Han bliver rig, og han mister det hele. Han bliver profet, og han bliver vanvittig. Undervejs indser han, at han i sin ihærdige søgen efter sin indre kerne er flygtet fra de vigtigste relationer i sit liv: Familien, kæresten, barnet – alle dem, der kunne have hjulpet ham med at finde sit sande jeg. Han bøjede af og gik udenom dér, hvor han burde have stået fast.

Peer Gynt er en både klassisk og moderne dannelsesberetning, der sætter det evigt gyldige spørgsmål på spidsen: Hvordan er man sig selv, uden at være sig selv nok?

 

På scenen ses Cyron Melville i rollen som den unge Peer og Preben Kristensen i rollen som den ældre Peer. Desuden medvirker Anette Støvelbæk, Mads Knarreborg, Mathilde Norholt og Michael Brostrup i flere forskellige roller.

Foto: Thomas Petri

Foto: Thomas Petri

Forfatter

Related posts

Top