Stjerner og bananer skal forbedre trafiksikkerheden i Sjørring

To bananskræller og til sidst en stjerne. Det kan være resultatet, som billister får vist på små LED-skærme, når de senere på året kører gennem Sjørring. Et samarbejde mellem kunstnergruppen Ejdrup og Ejdrup samt en økonomisk opbakning fra TrygFonden, Thisted Kommune og Sjørring Maskinfabrik skal være med til at skabe en helt ny kunstnerisk installation i byen, hvor formålet er at sænke hastigheden hos de bilister, som dagligt passerer igennem byen.

Det kunstneriske islæt i projektet, der bliver døbt “Stjerner og bananer” er, at man som bilist får en belønning; lidt ligesom på en gammeldags enarmet tyveknægt. På vej gennem byen passerer man tre porte. I hver port er det muligt at score en bananskræl, hvis man kører for stærkt, eller en stjerne, hvis hastigheden er normal. Samtidigt vil systemet fungere som en daglig statistik, hvor der bliver målt på gennemsnittet af bilernes hastighed, samt antallet af stjerner og bananskræller.

Opbakning fra lokal maskinfabrik
Sjørring er idag særligt præget af meget gennemkørende trafik, samt tungere lastbiler til og fra bl.a maskinfabrikkens produktion. Derfor er man fra fabrikkens side også gået ind i projektet med det formål netop at forbedre forholdene for de bløde trafikanter i byen, ved at få sat hastigheden ned. Konkret har maskinfabrikken sagt ja til at levere stålkonstruktionerne til de tre porte.

– Alt, der kan gøre Sjørring by mere sikker, støtter vi op omkring, lyder det fra den administrerende direktør Klaus Kalstrup, som har fulgt det lokale projekt fra start.

Projekt “Stjerner og bananer” er en del af det igangværende arbejde med at forny de tre byer Sjørring, Hundborg og Snedsted med hver deres forskellige del-projekter. Foto/Illustration: Thisted Kommune

– Med en daglig forsendelse af 15-20 skovle til læsse- og gravemaskiner til hele Europa er Sjørring Maskinfabrik en af årsagerne til en del af den tunge trafik i byen. Det faktum er vi naturligvis interesserede i at kunne gøre så sikkert som muligt for alle i byen, og netop derfor er et projekt som dette utroligt spændende at være en del af, afrunder han.

Milliontilskud
Hos Thisted Kommune bliver der også set meget positivt på samarbejdet med en lokal virksomhed for at kunne forbedre trafiksikkerheden.

– Vi er glade og stolte over, at Sjørring Maskinfabrik vælger at støtte op omkring dette projekt. At de så samtidigt er i stand til at levere både konstruktionen og råmaterialerne til de tre porte, der udgør det kunstneriske element, er virkeligt godt, fortæller Mogens Kruse Andersen, direktør for Teknik og Erhverv i Thisted Kommune.

Projekt “Stjerner og bananer” er en del af det igangværende arbejde med at forny de tre byer Sjørring, Hundborg og Snedsted med hver deres forskellige del-projekter. Projekterne har tilsammen en økonomi på 10,5 mio kroner, fordelt over fem år. Heraf er 3.500.000 kr. finansieret af staten.

Foto/Illustration: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top