Stjernekokke flokkes om DM i Østersgastronomi på Mors

Når Østers- & Muslingepremieren afvikles i weekenden 14.-16. oktober med det officielle DM i Østersåbning, DM i Champagnesabling og DM i Østersgastronomi, bliver det med deltagelse af nogle af landets bedste kokke og tjenere samt kokke- og tjenertalenter fra hele landet.

Det ligger fast efter, at de fleste deltagere til DM i Østersgastronomien er udtaget. De sidste forventes udtaget i løbet af den kommende uge.

– vi forsøger at hæve barren år for år og det er også sket i år. Feltet af deltagende restauranter har aldrig været stærkere og det tegner godt for konkurrencen, som vi målrettet arbejder på at få positioneret som en af landets vigtigste kokkekonkurrencer, siger Event Producent Christian Kjeldsen, der sammen med Dennis Justesen fra Kokkeforeningen Danmark og Foreningen Skaldyrshovedstaden har stået for at udvælge deltagerne.

Erfaring og ”det unge kuld”

Deltagerne i konkurrencen er en blanding af erfarne kræfter, og store unge talenter på kokkescenen i Danmark.

– vi har et ungt kuld af kokke i Danmark, der er afsindigt spændende og som tegner godt for fremtidens danske gastronomi. Det vil vi gerne være med til at udvikle i forhold til, at de kan deltage i konkurrencer på højt niveau, og dermed få endnu mere erfaring, påpeger Christian Kjeldsen.

Selvom årets udgave af DM i Østersgastronomi endnu ikke er afviklet, er øjnene allerede rettet imod 2023.

– vi har danske kokke og kokketalenter, der ikke har kunnet deltage i år, men som allerede nu har bedt om at få en invitation til næste år. Det har vi aldrig prøvet før. Det er ganske enkelt formidabelt, påpeger Christian Kjeldsen.

I forbindelse med arrangementet får publikum mulighed for at købe små tastere af retterne samt selvfølgeligt østers mv.

Der er fri adgang for publikum i teltet lørdag og søndag.

Deltagende kokke 2022:

Det prisvindende Ruths Hotel deltager for første gang, hvor det bliver Kris René Holk, der deltager assisteret af køkkenchef Jack Cramer.

Fra Restaurant TRI i Agger deltager stjernekokken Nicolas Min Jørgensen, der har høstet vanvittigt mange anmelderroser for sin nye restaurant i Thy.

De foregående års vinder Kristoffer Ringsing, Vejrø Resort, forsvarer selvfølgeligt sin titel.

Tommy Jespersen, Gastroca & Holckenhavn slot, deltager for første gang. Han har tidligere arbejdet som souschef på Falsled Kro og er medlem af Kokkelandsholdet.

Benjamin Hyllested fra det højt roste N.V. Tasting, der ligger på Herregården Nørre Vosborg i Vestjylland, har meldt sig klar igen i år.

Restaurant JA i Holstebro, der drives af den tidligere landsholdskok Jakob Jensbye, stiller i år med kokketalentet Morten Skov Gravesen, med Jensbye på sidelinjen.

Man kan læse meget mere om Østers- og muslingepremieren og se det samlede program på www.skaldyrskysterne.dk

Tidligere års vindere

DM i Østersgastronomi 2021

1. Kristoffer Ringsing, B-Spis i Næstved

2. Mette Dahlgaard, Restaurant Gemyse på NIMB i Tivoli i København

3. Benjamin Hylleberg, Nørre Vosborg i Vemb

DM i Østersgastronomi 2020 blev aflyst pga. Covid-19.

DM i Østersgastronomi 2019

1. Kristoffer Ringsing, B-Spis i Næstved

2. Nicolas Min Jørgensen, MIN mad i Aarhus

3. Mette Dahlgaard, Restaurant Gemyse på NIMB i Tivoli i København

DM i Østersgastronomi 2018

1. Jeppe Foldager, Restaurant Kanalen, København

2. Jacob Jensbye, Anlægspavillionen, Holstebro

3. Michael Nørtoft, Restaurant Ti Trin Ned, Fredericia

Forfatter
Top