Stigende interesse for Jazz i Thy – godt 2015

Flere og flere køber billetter til koncerterne i Jazz i Thy, der afholdte 11 koncerter i 2015. Økonomien er på skinner og nu åbner man for et samarbejde med Jazzklubben i Nykøbing Mors.

Der var ingen panderynker, da Foreningen Jazz i Thy afholdt generalforsamling.

Her kunne formanden Ove Hegnhøj berette om om et 2015 med 11 velbesøgte koncerter med en stor spændvidde :  Organic3 m. Benjamin Koppel, Northwest Bigband m. Bobo Moreno, Jan Harbecks Kvartet, Christine Dahls Kvartet, Jesper Bodilsens Scenographi, Frokostjazz med Line Mortensen og Carsten Kær, Charlie Parker Tribute, Hans Ulrik Quartet, Vuust & Parks, Marlene Kjærgård Riel/Pasborg Universe m. Annisette og Palle Mikkelborg.

Flere og flere køber billetter
Antallet af tilhørere til foreningens arrangementer har været stigende siden 2012. Og 2015 var ingen undtagelse.

Budgettet lød på et gennemsnit på 70 betalende gæster og man nåede i 2015 på den gode side af 80. Året generelt bød på 217 flere betalende gæster end året før.

Og det smitter af på økonomien, hvor regnskabet udviser et overskud på godt 18.603,30 kroner. Resultatet skyldes flere gæster og et stigende medlemstal.

Jazz i Thy fik sidste år 38.400 kroner i støtte fra Statens Kunstråd og 38.520 kroner fra Thisted Kommune.

10 koncerter på plaktaten i år
Jazz i Thy har 10 koncerter på plakaten i år og de første arrangementer ser allerede fornuftige ud i forhold til solgte billetter.

Bestyrelsen kunne fortælle, at man arbejder på at lave et arrangement i august i samarbejde med Alive Festival, der afvikles den 12.-13. august ved Plantagehuset.

Og netop samarbejdet med andre arrangører i Thy, fik også et par ord på vejen på generalforsamling. Her fortalte Ove Hegnhøj om det kommende regionale spillested – Spillestedet Thy – hvor han iøvrigt også er formand for.

Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvordan hele strukturen omkring selve Spillestedet Thy, kommer til at se ud, men Jazz i Thy sidder med omkring bordet ligesom man deltager i diskussionen omkring Plantagehuset fremtidige rolle i kulturlivet i Thy.

Samarbejde over Vilsund.
Generalforsamlingen vedtog at forsøge at lave et samarbejde med Jazzklubben i Nykøbing Mors.

Det var Sassan Bentzen, der havde stillet forslaget, der går ud på,at medlemmerne begge steder kan komme ind til hinandens arrangementer til medlemspris.

– Det vil være en fordel for begge parter. Klubberne er ikke konkurrenter, da de spiller forskellige former for jazz og ovenikøbet aldrig samme dage. Måske kunne man endda have hinandens foldere liggende, lød begrundelsen fra Sassan Bentzen.

Og det forslag var alle enige om var en god ide, der nu skal forsøges ført ud i livet.

Hans Henrik Hust og Gunner Roed blev genvalgt til bestyrelsen, Ole Andersen nyvalgt til bestyresen mens Søren Telling blev valgt som supplement. Asger Sylvest Pedersen og Mona Hansen blev genvalgt som henholdsvis revisor og revisorsuppleant.

Forfatter

Related posts

Top