Steinfath’s triumf: Vinder to VM-titler på to dage

Weekenden blev den største i 10 år for paddelsurferen Casper Steinfath fra Klitmøller.

Badet i champagne og med Dannebrog hængende om sin trætte krop, kunne den 26-årige paddlesurfer fra Klitmøller, Casper Steinfath, søndag formiddag fejre sit sjette verdensmesterskab i Stand Up Padling som den samlede vinder af APP World Tourens fem afdelinger.

Det skete søndag formiddag i Paris med Eiffeltårnet og Seinen som nærmeste naboer – sammen med en stor flok danske fans fra Thy.

– Jeg er helt oppe at flyve. Den her sport er ikke fodbold, tennis eller håndbold. Nogle gange føles min sport lille, men følelsen af at vinde er den samme. Jeg har aldrig oplevet noget større, siger Casper Steinfath.

Foto: John Carter, APP World Tour

– En ting er at vinde – en anden ting er vinde foran familie og venner. Tak til dem, der har troet på mig. Den her sejr er til jer, sagde han om sin World Tour-sejr, der afgøres over fem stævner med en sprint og et langdistance-løb.

Verdens hurtigste sprinter for 5. gang
Weekenden har været en af de største, hvis ikke dén største, i Casper Steinfaths 10 år lange karriere.

Lørdag sikrede han sig VM-guld i sprint, da han vandt andenpladsen i sprinten i Paris, og med den satte han sin nærmeste konkurrent, franskmand Arthur Arutkin, under et voldsomt pres. Franskmanden skulle vinde den 14 kilometer lange regnvåde paddletur på Seinen søndag morgen, hvis han ville være verdensmester, mens Casper Steinfath kunne nøjes med en sjetteplads.

Samtidig var lørdagen også en stor skuffelse, fordi Casper Steinfath med en sejr i sprinten ville have afgjort det hele før tid. Nu skulle de ud på en nervepirrende langdistance på Seinen – en stor mundfuld for en sprintertype som Steinfath.

Han mandsopdækkede den jævnaldrende franskmand, og da fransmanden knækkede midtvejs på løbet, vidste Casper Steinfath, at verdensmesterskabet var i hus.

– Jeg synes, at jeg havde det under kontrol, og jeg indså halvvejs gennem løbet, at Arthur ikke havde, hvad der skulle til. Da jeg så Eiffeltårnet, vidste jeg, at den var hjemme, forklarer Casper Steinfath.

– Den her weekend har været som at sidde i Dæmonen i Tivoli – bare på steroider. Jeg var helt oppe at flyve i går, da jeg vandt sprintmesterskabet. Jeg var helt nede i kulkælderen, fordi jeg ikke lukkede den i går, og så i dag lykkedes det endeligt. Jeg kan ikke sætte ord på. Jeg er glad, jeg er overrasket, jeg er spændt. Jeg har aldrig prøvet noget lignende, siger Casper Steinfath.

Christan Andersen fra Klitmøller kan ligeledes se tilbage på en fornuftig Worlt Tour. Han ender som samlet 7’er – som den næstbedste junior i verden.

Foto: John Carter, APP World Tour

Forfatter

Related posts

Top