Steinfaths sindsyge EM-race

Kun et par point skilte de tre øverste ved dette års EM i Stand Up Paddle, der blev afgjort søndag i den italienske hovestand Rom. Klitmøller surferen Casper Steinfath trak det længste strå til sidst.

– vi gik og ventede i en halv time på, at dommerne fik talt alt sammen efter de tre cup-afdelinger rundt i Europa. Jeg siger dig, vi bed negle alle tre. Det var selvfølgeligt kæmpestort, da afgørelsen så endelig kom og jeg blev udråbt som vinder, fortæller en glad Casper Steinfath fra Rom.

Det er tredie gang i træk, at Klitmøller surferen sikrer sig EM-guldet.

– det var et mål jeg satte mig fra starten af. Men når man så sidder og har vundet tre gange, er det næsten ikke til at fatte, siger han.

Kun et par point mellem guld og bronze
Konkurrencen i toppen er hård mellem Steinfath og rivalerne Zane Kekoa Schweitzer og Leonard Nika.

– jeg var ude i en tie-break i dag. Der er kun et par point, der skiller os tre i toppen, så det har været et vanvittigt close race, konstaterer Casper Steinfath.

The Viking på udebane
Og ugens EM var i den grad udebane for The Viking. Direkte fra 15-18 grader i Klitmøller til over 40 grader i Rom.

– det var sindsygt og vi måtte også bruge de første par dage på at vænne os til klimaet og det var måske ikke så smart at komme direkte fra det kolde nord til den varme syd. Men sådan er vilkårene og det gik, konstaterer Casper Steinfath.

Han sender samtidigt varme vink afsted til hele hans bagland.

– det her havde aldrig kunnet lade sig at gøre, hvis ikke jeg havde haft den store støtte, jeg har fra vennerne i Klitmøller og andre steder, familie, sponsorer og så videre. Det er ganske enkelt uvurderligt, lyder det fra Steinfath.

Padler 42 kilometer i Danmark – i næste uge !
Næste opgave er et race, hvor en række surfere skal padle fra Øer Maritime Ferieby ved Ebeltoft til Sjællands Odde på lørdag i næste uge.

Strækningen er på 42 kilometer og der deltager foreløbigt 19 surfere i Danmarks hårdeste Stand Up Paddle race.

Foto : Waterman League

Forfatter

Related posts

Top