Steinfath står bag verdens første Le Mans på vand

Det minder ret meget om motorløbet Le Mans. Men bilen er skiftet ud med et surfbræt og motoren bliver drevet af rå muskelkraft.

Den 25-årige Klitmøller-surfer Casper Steinfath står bag SUP-eventet Midsummer Viking Challenge, der vil være det grønneste SUP-event i verden.

I Midsummer Viking Challenge, der finder sted i weekenden på Amager Strandpark i København, skal deltagerne på skift padle i 24 timer rundt om en kunstige ø. Når det bliver blæst i gang lørdag kl. 14.00 er det ikke alene den største SUP-begivenhed i Danmark, men det første af sin art i verden.

Der er tilmeldt 32 hold og 140 padlere fra primært Danmark, Sverige og Tyskland. Tre af holdene kommer fra Thy med padlere fra surfklubben NASA i Klitmøller.

Padler penge ind mod plastikforurening
Casper Steinfath og den øvrige arrangørgruppe har tilrettelagt et event, der lægger vægt på bæredygtighed og den stigende plastikforurening af have og strande. Holdene donerer et beløb pr. padlet omgang til NGO’en Plastic Change og området ved omkring skiftezonen bliver fyldt med ting, der er produceret af genbrugsplast.

Deltagerne får blandt andet et slips, der er produceret af tråd fra to brugte plastikflasker, og maden bliver stort set uden kød.

– Sponsorerne har taget godt imod vores idé om at gøre eventet til det mest bæredygtige SUP/Surf-event i verden. I Danmark er det jo meget populært, at festivaler tænker grønt, men sådan er det ikke i resten af verden. Jeg håber, at vi via de internationale SUP-medier kan fortælle at bæredygtighed er mere end at sortere affald, siger eventchef Ole Wejse Svarrer.

– Men det er dyrt at være grønt. Engangsservice og affaldssystemer er tre-fire gange så dyrt, når det skal være bæredygtigt, tilføjer han.

Det er den 25-årige fire-dobbelte verdensmester og Skagerrak-farer, Casper Steinfath, der sammen med 50 frivillige og medarbejdere, står bag eventet. Idéen kom netop fra hans 147 kilometer lange tur over Skagerrak den 18. marts sidste år.

Steinfath hepper på mor
– Det var holdets skyld, at jeg klarede turen til Norge. Jeg opnåede mere, end jeg troede var muligt på grund af mit team. Jeg håber, at deltagerne her vil opleve det samme: At fordi de er på hold, kan overkomme at holde sig friske i 24 timer og padle 20-25 kilometer. Det er rigtig, rigtig langt for mange, siger Casper Steinfath.

Steinfath deltager selv på et hold, hvor deltagerne ikke er havnet i deres rette element. Udover Steinfath selv og vennen fra Klitmøller, surferen Oliver Hartkopp, består holdet af en af verdens bedste motorcykel-akrobater Mike Jensen, kite-surferen Therese Taabbel og triatleten Anders Hofman Laursen, der i 2020 vil gennemføre en iroman på Arktisk. De tre sidstnævnte har ikke stået ret meget på et SUP-board.

Et andet hold med base i Klitmøller vækker også opmærksomhed. Holdet ’Klitmøller SUP Mums’ består af modne kvinder, der alle er mødre til unge surfere fra Thy. Det er Casper Steinfaths mor, Susanne Steinfath og veninderne Anni Holler, Marianne Storm og Sanne Hoxer. Udover de fire modne kvinder har Christian Andersen fra Klitmøller og Caroline Küntzel skabt et hold. Det samme har VM-padleren Nicoline Rasmussen.

Steinfath & Co har forsøgt at udnytte døgnets muligheder. Udover lys under og over vandet, vil rapperen Delahoia rappe solen ned lørdag kl. 22, mens et kor vil synge solen og de sovende deltagere op kl. fire søndag morgen. Om natten (og om dagen) er det muligt at komme op i en 18 meter høj lift og se København om natten.

Foto: Lars Kaae Klausen.

Forfatter

Related posts

Top