Steinfath sigter efter 1. pladsen på World Touren

Den 25-årige Klitmøller-surfer Casper Steinfath går benhårdt efter førstepladsen på World Tourens verdensrangliste, når verdens 32 bedste padlesurfere mødes i weekenden i vandet ud for New York:

– EM i sidste uge var et perfekt springbræt med to sølvmedaljer. Især andenpladsen på den lange distance gav mig et boost, for den beviser, at jeg kan være med helt fremme på den lange distance, siger Casper Steinfath fra New York.

Udholdenhed er nødvendigt, for på World Touren skal padlerne både besidde sprinterens eksplosion og langdistance-padlerens dieselmotor for at være med i toppen, da placeringen i sprint og langdistance bliver regnet sammen i den endelige stilling.

Rundt om Frihedsgudinden 
Casper Steinfath blev tidligere padlet agterud, når ruten blev længere end fem-seks kilometer lang. Men i år har verdensmesteren fået styr på den lange distance med en World Cup-fjerdeplads tidligere på året og EM-sølvet i sidste år. Så udsigterne til en 1. plads på rangliten er gode, når de 10 kilometer rundt om Frihedsgudinden imorgen og den korte sprint på 300 meter tirsdag på Long Beach er overstået.

– Det bliver virkelig en episk tur på Hudson River rundt om Frihedsgudinden. Jeg har aldrig været i New York før, og det er første gang, at byen giver tilladelse til, at må padle rundt om den høje dame. Jeg glæder mig, siger Casper Steinfath.

Skulle det glippe for Casper Steinfath har han endnu tre chancer for at komme øverst på World Tourens rangliste, som er sæsonens helt store mål. Surferne mødes to gange i USA i oktober, inden finalen i Paris i begyndelsen af december.

Fakta
– Casper Steinfath er fire-dobbelt verdensmester i technical race og sprint. Men han har aldrig vundet World Touren.
– Casper Steinfath er delt nr. to med 13.750 point med bare 750 point til førstepladsen. Det er et lille forspring, da en disciplinsejr giver 10.000 point, en andenplads giver 8.000 point, mens en tredjeplads giver 6.500 point.
– Du kan følge Casper Steinfath live fra New York på appworldtour.com.
– Langdistancen skydes i gang lørdag 15. september kl. 15.45 (dansk tid) og ventes at vare en times tid. Sprinten finder sted tirsdag 18. september om eftermiddagen dansk tid.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top