Steinfath misser VM-finale efter målfoto

VM i Stand Up Paddle i Kina er stadig i fuld gang. Desværre er det ikke helt gået som forventet for den firedobbelte verdensmester, Casper Steinfath fra Klitmøller.

Tidligt fredag morgen dansk tid sikrede han sig som ventet en plads i semifinalen i 200 meter sprint hvor han sluttede som nr. 2. – en disciplin som Steinfath er regerende verdensmester i.

Semifinale afgjort på målfoto
Semifinalen var utrolig tæt, og udover 1. pladsen måtte de resterende placeringer afgøres ved hjælp af målfoto. Fotoet faldt desværre ikke ud til Casper Steinfath’s fordel – han endte som nr. 4, hvilket lige præcis ikke var nok til en plads i finalen.

Men det var tæt løb – således brugte dommerne i nærheden af 45 minutter på at nærstudere målfotoet. Det er blevet estimeret, at Casper Steinfath missede finalen med sølle 10 cm.

Casper Steinfath var også blandt favoritterne til verdensmestertitlen i det tekniske ræs forleden – en titel, som han har vundet tre gange siden 2013.

Men i den hektiske start, hvor surferne løber med brættet i hånden og kaster sig ned i vandet, fik han padlen bag sig og faldt af brættet på det mest kritiske tidspunktet i løbet. Steinfath fik aldrig lukket hullet til toppen og endte langt væk fra medaljerne.

Det er første gang i seks år, at Casper Steinfath rejser hjem fra VM uden en eneste medaljer.

CASPER VAR 10 CENTIMETER FRA FINALENSport kan være noget af det mest brutale i verden. I dag manglede han de 10 centimeter, som sidste år sendte ham i sprint-finalen i København. Sprint-finalen bliver Vikinge-løs.For første gang i seks år, rejser Casper hjem fra et VM uden medaljer. Det er surt, skuffende og hårdt at acceptere for hele holdet. Disse linier bliver skrevet med fugtige øjne. Men på stranden her i Hainan er han stadig en verdensmester. Og når vi hænger lidt med hovedet, kigger vi bare på Nicoline, der nåede en semifinale i sprinten som første danske kvinde. Hun kæmper med solen her i Solens Rige om at skinne mest. Nico vinder.Og VM er langt fra slut. Long distance lørdag, hvor Katrine har en bronze at forsvare og så en fuldstændig uforudsigelig stafet på søndag.Over and out China.

Slået op af Dansk Surf & Rafting Forbund i Fredag den 30. november 2018

Arkivfoto: Thomas Stender

Forfatter

Related posts

Top