Steinfath jagter DM-guld nummer 26

Efter ni måneder uden fart i brættet er den seksdobbelte verdensmester i Stand Up Paddling, Casper Steinfath fra Klitmøller, klar til sin første konkurrence i år. Han er nemlig med i feltet ved de danske mesterskaber i Hvide Sande, der afvikles i weekenden. Hvis alt forløber perfekt vil han kunne lægge DM-titler oven i de 23, han har vundet siden 2011.

Men trods rollen som noget nær enehersker på den danske SUP-scene er han spændt på sæsondebuten:

– Jeg er bestemt ikke i topform. I coronatiden har jeg brugt mere tid på at tænke over fremtiden, starte en surfskole i Thy og nyde at være hjemme med vennerne end at træne. Jeg er spændt på, om jeg kan følge med de andre, siger Casper Steinfath, der fylder 27 år midt i DM-weekenden.

Planer om karrierestop lagt på hylden
I december sidste år vandt Casper Steinfath for første gang i karrieren APP World Touren i Paris. Herefter tog han på ferie på familiens landsted i det nordlige Californien, men måtte haste hjem til Danmark med det sidste fly til Europa, da coronaudbruddet lukkede verdenen ned. Herefter blev stribevis af konkurrencer i udlandet aflyst.

Undervejs i coronapausen luftede han overfor TV MidtVest en mulighed for at indstille karrieren, men de planer er foreløbig lagt på hylden. Det ser ud til, at de internationale konkurrencer vender tilbage sidst på året, og DM i Hvide Sande er første skridt på vejen tilbage til verdenseliten.

– Jeg kan allerede nu mærke, at konkurrenceblodet pumper i min krop. Jeg har savnet kampen på vandet mod konkurrenterne og elementerne, siger han.

Casper Steinfath stiller op i favoritdisciplinerne sprint og technical race lørdag. Han lader formen afgøre, om han stiller op på den lange distance søndag på Ringkøbing Fjord.

DM-titlerne
Siden 2011 har Casper Steinfath vundet 23 DM-titler:

3 x SUP Surf
3 x SUP og SUP Surf kombineret
7 x SUP langdistance
7 x SUP tekniske ræs
3 x SUP Sprint

Foto: John Carter, APP World Tour

Forfatter

Related posts

Top