Statsministeren med “særlig besked” til ældre og svage

På mandagens pressemøde havde Statsminister en “særlig besked” til ældre og svage:

– I må desværre indstille jer på, at indrette jer på smitterisikoen nogen tid endnu. Vi beder i virkeligheden de svageste om at være de stærkeste i denne tid.

– Det er svært at være angst i en corona-tid. Men I må stole på, at vi først så småt sætter gang i samfundet. Og når coronaen klinger af, så bliver der tid til flere besøg, siger Mette Frederiksen.

Hun siger, at det vil hjælpe de ældre og svageste danskere, når sundhedsmyndighederne igen begynder at teste flere.

– At vi begynder at teste flere, er i virkeligheden en betingelse for, at vi kan åbne op igen.

Regeringen vil åbne et nyt “testspor”, så endnu flere kan testes. Det er nødvendigt for at pårørende igen kan mødes og arbejdspladserne kan åbnes, siger Mette Frederiksen:

– Store virksomheder og små virksomheder har meldt sig. Det vil jeg gerne sige en stor tak for. Det er helt unikt, siger Mette Frederiksen.

Det der sker i Europa, skal ikke ske i Danmark
– Det vigtigste er, at der dør færrest mulige af corona. Og at vores sundhedsvæsen ikke bryder sammen.

– Men der er også et bredere mål. At vi fortsat kan passe på de svageste på anden siden af corona-epidemien. At vi skærmer den tillid vi har til hinanden og samfundsmodellen. Vi har behov for, at vi kan kende Danmark, når vi er på dens side.

– I andre lande ser vi militæret kører ligposer i lastbiler. Vi ser, hvordan skøjtehaller omdannes til lighuse. Der er eksempler på mennesker, der ligger dør i sengen og først findes senere. Alt det her sker i Europa, men der skal Danmark ikke hen, siger Mette Frederiksen.

/Ritzau/

Foto: Steen Brogaard

Forfatter

Related posts

Top