Statens Museum for Kunst inviterer til kulturweekend i Thy

Den populære kunstbegivenhed SMK Fridays rykker for første gang fra hovedstaden til Thy når Statens Museum for Kunst (SMK) sætter fokus på kunsten, naturen og lokalområdet.

Hidtil har det primært været SMK’s museumsbygning i København, der har dannet rammerne for begivenheden. Men nu rykker arrangementet for første gang vest for Storebælt – nærmere betegnet til Doverodde Købmandsgård i Thy.

Dansegruppen Sparrow Dance vil fremføre en svævende danseperformance på ydersiden af den 37 meter høj silo ved Doverodde Købmandsgård, og ved bålet læser skuespiller Sigurd Holmen le Dous op fra guldaldermaleren Martinus Rørbyes dagbøger, som han skrev, dengang han besøgte Thy i 1830.

– Som hele Danmarks kunstmuseum skal SMK også være et synligt og tilgængeligt kunstmuseum langt fra København. Vi glæder os derfor meget til at lave en SMK Fridays på Doverodde Købmandsgård i Thy og i samarbejde med gode lokale kræfter og publikum at vise, hvad et nationalgalleri kan bruges til i dag – og hvordan det kan se ud i fremtiden, siger Mikkel Bogh, der er direktør på SMK.

Aktiviteter for store og små
SMK Fridays i Thy er gratis, og programmet byder på aktiviteter for alle aldersgrupper.

Sparrow Dance fremfører en svævende danseperformance på ydersiden af en 37 meter høj silo til SMK Fridays i Thy. Fotoet er fra en af gruppens tidligere shows. Foto: Uffe Karlsson

Kunstnerne Bo Thorning og Valdemar Thomas Kristensen kommer også på besøg og hjælper gæsterne med at omdanne Thys planteliv til musik via små elektroder. Herefter giver de deres bud på lyden af Thy og spiller en koncert baseret på de lokale planter.

For både børn og voksne er der desuden mulighed for at besøge det kreative værksted, teste fantasien og forestillingsevnerne med blindtegning, lave snobrød ved bålet og være med til at skabe et stort fællesværk af materialer, som man – med hjælp fra lokale natur- og friluftsvejledere – finder både til lands og til vands omkring Doverodde Købmandsgård.

Derudover bliver der afholdt talks, samtalesaloner og oplæg om kunst, natur og samspillet mellem disse.

Liveperformances og Landskabninger
I forbindelse med SMK Fridays i Thy er der gratis adgang til den nuværende installation Landskabninger, som er udviklet af den danske kunstner Nana Francisca Schottländer.

Installationen tager udgangspunkt i nogle af Thys særlige kendetegn såsom vand, vind og jord, og ved brug af sin egen krop undersøger kunstneren, hvordan mennesker formes af landskaberne omkring dem.

Til SMK Fridays i Thy optræder Nana Francisca Schottländer med to liveperformances, og der er også mulighed for at få en guidet introduktion til installationen.

Praktisk info
Tid: Fredag 7. juni klokken 16-22 og lørdag 8. juni klokken 10-16.
Sted: Doverodde Købmandsgård på Fjordstræde 1, 7760 Hurup Thy.
– SMK Fridays er gratis og åbent for alle.
– Mad og drikke kan købes i restauranten ved købmandsgården.

Forfatter

Related posts

Top