Stafet For Livet: Nu med tegnekonkurrence for børn

Hvert år mister ca. 2.000 børn og unge under 18 år en far eller en mor og ca. 6.000 oplever, at mor eller far får kræft. Hvert år får ca. 200 børn selv kræft. Når Stafet for Livet kommer til Ø. Jølby den 9.-10. juni inviteres alle børn på stafetten til at deltage i Kræftens Bekæmpelses landsdækkende tegnekonkurrence om sorg.

Temaet er ”Tegn noget der gør dig glad, når du er ked af det?” og på landsplan skal der i alt findes fire vindere under 18 år. Vinderne får mulighed for gratis at invitere klassen eller børnehavestuen til præmieoverrækkelse på Statens Museum for Kunst – og herudover bliver deres vindertegning lavet om til et kunstværk af firmaet Børnekunst.

– Mange familier der kommer her på vores stafet i Ø. Jølby gør det fordi de på den ene eller den anden måde er berørt af kræft. Men på trods af det alvorlige emne er stafetten også en dag fyldt med positive historier, håb og glæde. Vi glæder os rigtig meget til at se børnenes tegninger og håber at mange af byens børn vil deltage, siger Keld Andersen der er formand for stafetten på Mors.

Ingen børn skal stå alene med deres sorg
Det er ikke første gang Kræftens Bekæmpelse afholder en landsdækkende tegnekonkurrence for børn med kræft inde på livet. Sidste gang var i 2014 hvor flere hundrede børn deltog fordelt på 34 stafetter i hele landet. I år forventes det dog, at mange flere børn deltager:

– Vi arbejder for at ingen børn skal stå alene med deres sorg, og derfor er det en stor glæde at se, at tilmeldingerne vælter ind. Børnenes tegninger bliver en måde de kan reflektere over både sorg og glæde, når man har kræft tæt inde på livet, siger Per Bøge, områdechef i OmSorg.

Vinderne af tegnekonkurrencen bliver kåret på Statens Museum for Kunst 22. november 2018.

Foto : Stafet for Livet Mors

Forfatter

Related posts

Top