Stærk udvikling i Damolin på ordrer og regnskab

Det går rigtigt godt for Damolin, der har fabrikker på Mors, Fur samt i Frankrig og Tyskland. Årets omsætning steg ifølge Ritzau Finans med 3 procent til 330,5 mio. kr. og resultatet før finansielle poster (EBIT) med 66 procent til 40,6 millioner kroner.

 

Damolin proroducerer blandt andet kattegrus, tilsætningsstoffer til dyrefoder i landbruget samt materialer til at absorbere olie og kemikalier i industrien.

– Vi har set en meget positiv udvikling i perioden og fået de bedste resultater, vi nogensinde har haft. Det har vi især fået ved at øge vores omsætning inden for de produkter, hvor vi har en større dækningsgrad end på nogle af de andre varer, siger forklarer adm. dir. Søren Klitskov.

Det gode resultat er primært hentet i udlandet – på fabrikkerne i Frankrig og Tyskland.

– Udviklingen i Frankrig har været lidt af en solstrålehistorie. Det franske selskab har udviklet sig fra at være vores akilleshæl til at være absolut bedre indtjenende end det tyske selskab – blandt andet fordi der er et fornuftigt marked for salg af kattegrus i Frankrig, siger Søren Klitskov.

På bundlinjen er selskabet kommet ud af det forgangne år med et overskud efter skat på 26,3 millioner kroner, hvilket er en forøgelse på 84 procent i forhold til året før.

Søren Klitskov forventer, at den gode udvikling i salget samt på bundlinien fortsætter i 2016.

Og selvom Region Nordjyllands forslag til en ny råstofplan, har fået Damolin op ad stolene, ser man alligevel lyst på fremtiden i forhold råstoffet moler, Damolin udvinder på Fur og Mors.

– Vi har lige fået en opgørelse, der blandt andet er udarbejdet af Region Nordjylland, som viser, at vi først får en begrænsning om 90 eller 100 år. Det er en meget lang horisont, og derfor ser vi ikke nogen udfordring på den front, siger.

Forfatter

Related posts

Top