Stærk thybo vil være blandt verdens bedste crossfittere

24-årige Frida Agerholm Møller fra Sennels i Thy havde succes på håndboldbanen og gik efter OL, men to knæskader ødelagde drømmen. I dag er hun blandt de bedste crossfittere i Danmark.

Da hun sidste år stillede op blandt verdens bedste kvindelige crossfittere i Paris, blev hun nummer 15 ud af 40. Målet er som nævnt at komme til verdensmesterskaberne, Crossfit Games og leve af sporten.

VM-drømmene har fået hende til at tage orlov fra fysioterapeutstudiet i Aarhus for at træne på fuld tid – typisk 20 timers træning eller mere om ugen. Hun har hyret en personlig træner, så hun får det maksimale ud af træningen.

Sponsor i Thy
– Jeg kan ikke bare leve af min sport – i hvert fald ikke nu. Der skal bruges en del penge til træner, rejser, sund mad og huslejen skal jo også betales, siger Frida Agerholm Møller, som fandt det naturligt at søge sponsorer i Thy-området, hvor hun er født og opvokset.

Dragsbæk i Thisted, som står Bakkedal, der har en ambition om at gøre egnen landskendt for alt det bedste, sagde med det samme ja tak til at blive sponsor for hende, og støtter hende idag økonomisk i jagten på VM-billetten.

– Frida Agerholm Møller har vist, at hun kan nå langt. Hun tør drømme stort og er en rigtig god ambassadør for Thy. Hun er stærk, sej og vedholdende, og selv om der er bump på vejen, så rejser hun sig bare igen. Hendes indstilling passer rigtigt godt med de værdier, som vi gerne vil fortælle resten af Danmark, at Thy er kendetegnet ved, siger Christian Munk, direktør for Dragsbæk.

Hurtigt til tops
Frida Agerholm Møller har dyrket crossfit i fem år nu. Hun er hurtigt kommet på højt niveau og har fået så muskuløs en krop, at nogle mennesker lige vender sig rundt og kigger efter hende, når hun kommer gående. Imidlertid er det ikke et mål i sig selv at blive stor – det er derimod et mål for hende at have en stærk og veltrænet krop.

Selv om hun har været til flere internationale konkurrencer, så er det langt fra alle, der kender Frida Agerholm Møller for sporten. Hun kom hurtigt på konkurrenceholdet i Aarhus Crossfit og er egentlig forud for sin egen tidsplan i forhold til karrieren.

– Jeg forventer ikke at komme verdensmesterskaberne næste gang, men det er et mål, som jeg stædigt forfølger, og det skal nok lykkes, siger Frida Agerholm Møller.

PR-foto: Bakkedal

Forfatter
Top