Stærekasse fangede 13 fartsyndere – kort efter blev 122 blitzet af fotovogn

Selvom de fastmonterede automatiske fartkontroller, de såkaldte stærekasser, på Mors har været opstillet i efterhånden nogle måneder, så er apparaterne på Vildsundvej stadig de stærekasser i landet der blitzer flest fartsyndere.

I gennemsnit bliver der blitzet mere end to bilister i timen på Mors.

Mange er af den opfattelse, at stærekasserne ikke hjælper, og at hastigheden kun overholdes i forbindelse med passeringen af fotokontrollerne for herefter at blive sat op igen til over den tilladte hastighed kort efter. Og noget tyder på, at der noget om snakken.

I weekenden blitzede en stærekasse mellem Aalborg og Aabybro 13 bilister på seks timer. Det var dog intet i forhold til den fotovogn, som politiet havde opstillet 3,5 kilometer længere nede ad samme vej.

Her blev der i samme tidsrum registreret 122 lovovertrædelser, og politiet kunne give i alt ni klip til bilisterne. Det skriver DR Nordjylland.

Trafikforsker Harry Lahrmann er ikke overrasket – langt fra:

– Det var præcist det, som den test, man havde med stærekasser for fem til syv år siden, viste. At den hastighedsnedsættende effekt holder lige omkring stærekassen. Så forsvinder den igen, siger han til DR Nordjylland.

Forfatter

Related posts

Top