Stadig lang ventetid på kørekort

Du kan godt væbne dig med tålmodighed, hvis du skal have et nyt kørekort. Ventetiden på at få fornyet kørekortet, er nemlig ikke blevet kortere siden kørerlærere råbte op om problemet i sommer. Politiets administrationscenter i Holstebro ser ingen forbedring i nær fremtid.

Sammenlægningen af landets 12 kørekortskontorer til to centre giver stadig problemer, selv om det er over et år siden, fortæller Malene Nygaard Christensen, næstformand i vejle Omegns Kørelærerforening til DR P4 Trekanten

– Det tager selvfølgelig tid, at lære folk op, men jeg synes ikke, at situationen er blevet væsentligt bedre. Vi kan ikke blive ved med at undskylde dem, når det er et år, det har været galt, siger hun.

Ventetiden betyder blandt andet, at der er folk, der får frakendt kørekortet, ikke kan få det igen, når de er berettigede til det.

Folketingsmedlem Karen Klint (S), vil derfor spørge transportministeren om, hvornår ventetiden kommer ned på samme niveau som før sammenlægningen.

– Der blev lovet nogle flere ansatte, og de må være oplært nu, mener Karen Klint.

Men så nemt går det ikke, for ifølge sektionslederen på politiets administrationscenter i Holstebro, Hanne Olsen, findes der ingen snuptags-løsninger, og hun tror ikke på at det bliver som før sammenlægningerne

– En af årsagerne til, at politiet valgte at lave de administrative centre, var for at ensarte og ensrette, siger Hanne Olsen.

Foto : Rådet for Sikker Trafik

Forfatter

Related posts

Top