SSI-direktør om lempelser: – Det skal være på forsøgsbasis

Når den mere smitsomme virusvariant B117, som forventet bliver dominerende i Danmark i løbet af kort tid, vil vi se stigende smittetal.

Der er derfor vanskeligt at se ind i lempelser af restriktionerne, mener Tyra Grove Krause, faglig direktør ved Statens Serum Institut.

Alligevel er tiden måske kommet til at forsøge at genåbne lidt i områder, hvor smitten med B117 er lav. Det siger hun til TV2.

– Vi vil se stigende smittetal på grund af B117, selv om vi ikke lemper. Men det kan godt være, vi er nået dertil, hvor vi bliver nødt til at forsøge at se, hvad der sker, hvis vi gør lidt, siger hun.

Forsøgsbasis
Skal man se på lempelser, mener hun, det skal være i områder med lav smitte med, hvor der hurtigt kan lukkes ned igen:

– Det skal være på forsøgsbasis, hvor man ser, hvad der sker ved smitten, hvis man åbner for eksempel uddannelsesinstitutioner, siger Tyra Grove Krause til TV2.

Regeringen har allerede bedt eksperter om at regne på, præcis hvor meget det er muligt at slække på restriktionerne forskellige steder i landet.

Tidsbestilling
Både SF og Venstre har meldt ud, at de mener, at alle børn skal tilbage i skole, og at mindre butikker skal have lov til at genåbne. De samme ønsker er før blevet ytret af resten af blå blok.

Kim Haggren, der er underdirektør i Dansk Industri, mener også, at det er tide at genåbne dele af samfundet og mest muligt af erhvervslivet, hvis det kan ske under sundhedsforsvarlige vilkår.

Med hensyn til erhvervslivet har han flere forslag til, hvordan det kan foregå.

– Man kan eksempelvis indføre større afstandskrav eller indføre et system med tidsbestilling, så man har styr på, hvor mange kunder der kommer ad gangen, siger han.

Siden slutningen af december har en stor del af dansk erhvervsliv skullet holde lukket for kunder.

Som situationen er lige nu, ser den samme del af erhvervslivet ud til først at kunne genåbne og tage imod kunder igen fra 28. februar.

/Ritzau/

Forfatter

Related posts

Top