Sproglig styrketræning for små thyboer

Sprogfitness 2016. Biblioteket i Thy har inviteret 80 børn fra Rolighedsskolens 0. klasser på en sjov og lærerig dag med ordlege – og der bliver rig mulighed for at få trænet de sproglige biceps.

En gruppe studerende fra VIA Pædagoguddannelsen i Thisted vil stå for spændende sprog- lege og guide de fremmødte børn igennem ni poster, der alle stimulerer lyst og glæde ved sproget.

Der leges, synges, danses og grines
Region Nordjyllands biblioteker har sammen inviteret børnehavebørn og 0. klasser til en dag, der står i den sproglige udviklings tegn. Det handler kort fortalt om at understøtte læringsstile og stimulere samarbejde og sociale kompetencer hos børn. De lokale lege afholdes udendørs, men hvis forårsvejret driller, er der plads i Thisted Biblioteks rummelige Søndergaardsal.

– Med sprogfitness vil vi jo først og fremmest ger- ne have, at børnene har det sjovt – og hvis vi fra det udgangspunkt samtidig kan være med til at vække en glad nysgerrighed for, hvad bogstaver og ord egentlig er og kan, så går det hele op i en højere enhed, fortæller Bibliotekar Jeanette Alrø Jensen.

Et eksklusivt sprogkoncept
Den store nyhed på programmet til Sprogfitness 2016 er, at forfatter Anne-Sofie Hammer og illustrator Dina Gellert, med støtte fra Spar Nord Fonden, har skrevet og tegnet en ny bog om Villads fra Valby.

Den vil ikke kunne findes andre steder end til Sprogfitness, men til gengæld får alle de deltagende børn udleveret et eksemplar af bogen, der hedder ”Villads fra Valby leger med ord”.

Sprogfitness udspringer af et samarbejde mellem Aalborg Bibliotekerne og UCN, der tog sin begyndelse i 2013, hvor det første arrangement løb af stablen. Sprogfitness er siden blevet et inkorporeret modul på pædagogstudiets undervisningsplan, så det for det første er blevet en del af de pædagogstuderendes handleplaner, og for det andet løbende bliver udviklet, så børnene får det optimale udbytte.

FAKTA:
Sted: Thisted Bibliotek, Tingstrupvej 19, 7700 Thisted.
Tidspunkt: Fredag den 13/5 kl. 10-12.

Forfatter

Related posts

Top