Spring ud, spring op, spring videre

Scenegulvet bliver skiftet ud med et seks gange seks meter stort luftmadras-lignende underlag, når Uppercut Danseteater og deres fire akrobatiske dansere fredag den 13. marts gæster Limfjordsteatret med forestillingen ”Jump” – en forestilling om at agere i livet. Om at springe, hoppe, falde, snuble – og rejse sig igen og finde fodfæstet.

Ifølge Weekendavisen anmelder er ”Jump” både ”fysisk leg og ekvilibrisme på højt plan”, hvor danserne ”formår at aftegne forskellige temperamenter og indbyrdes relationer som konkurrence, vovemod og flokmentalitet, tilsat et enkelt strejf af ensomhed og ubalance”.

Forestillingen er skabt af kompagniets danske chefkoreograf Stephanie Thomasen og den anerkendte israelske koreograf Ofir Yudilevitch. Med det særlige underlag, det såkaldte Air Floor, løftes forestillingen op i helt nye luftlag såvel koreografisk, visuelt og teknisk. Altid med risikoen som et grundvilkår, idet ethvert spring samtidig rummer muligheden for et fald.

Skulle man have springglade unge – eller børn over syv år – kan de sagtens være med, og måske tilmed have lyst til at selv at afprøve den særlige madras efter forestillingen. Det er bare om at få skoene af og springe ud. Men man kan altså også nøjes med en stilfærdig tur i caféen.

Der er fortsat ledige billetter med særlige priser for børn og unge.

Forfatter

Related posts

Top