Sports College Mors har fået vokseværk

I sæsonen 2018-19 udvider Sports College Mors fra 14 boende til 20 boende elever. Der vil endda være plads til en eller to elever mere, hvis muligheden byder sig. En stigning på over 30 pct. Samtidig vil hele konceptet få et løft.

Siden Sports College Mors startede i 2012 med 5 boende elever og ca. 60 tilknyttet, er det støt vokset. I skoleåret 2017-18 har der været 14 boende, hvor der var udlændinge fra Holland, Spanien, Island, Norge og Japan. Der var i alt 150 elever tilknyttet – 35 badmintonspillere, 25 gymnaster, 45 fodboldspillere og 45 håndboldspillere.

Der har været en stor søgning og meget bevågenhed fra mange sider, oplyser Sports College Mors i en pressemeddelelse:

– Det er især håndboldsiden, der har den store interesse, men bestemt også de andre aktiviteter. Til næste år vil der for første gang skulle bo en gymnast på College, og hun bliver den eneste pige. Det bliver da en udfordring, men selvfølgelig kan det lade sig gøre.

Kunne ikke sige nej
– Vi kunne simpelthen ikke sige nej til 6 nye elever. Det betyder så meget for Sports College Mors og samtidig er det elever, der flytter til Mors, så de har hver især 50.000 kr. med i bloktilskud til kommunen. Det er elever til Morsø Gymnasium og Morsø Handelsgymnasium. Plus at de kommer til at lægge et forbrug på Mors. Det er bare en af de gode historier om Mors, der skal fortælles igen og igen.

Formand for Sports College Mors, Henrik Markmøller Bro. Foto : Privatfoto

Den store opmærksomhed skyldes flere ting. Det hænger meget sammen med den succes, som håndbold har i området. Selvfølgelig Mors-Thy håndbold men også HF Mors. Sports College Mors deltog selv i skoleligaen og vandt både drenge- og pigerækken. Sports College Mors havde i forbindelse med en ligakamp besøg af TV2 sammen med to tidligere elever, der fortalte om hvor godt det er at være elev på Sports College Mors.

– Opmærksomheden er også uden for landets grænser. Det Sydkoreanske håndboldforbund havde for nylig sendt fire drenge og fire piger med landsholdpotentiale plus officials i træningslejr på Sports College Mors. En af de store årsager er Sports College Mors’ daglige leder Lars Svane Nielsen. Han er fantastisk dygtig til at skabe kontakter de rigtige steder og har et kæmpe netværk. Han spotter mange af mulighederne og indgår aftaler med de nye elever og f.eks. aftalen med Sydkorea, fortæller Henrik Markmøller Bro, Formand for Sports College Mors

– At det nu kan lade sig gøre at udvide, skyldes ikke mindst et utrolig godt samarbejde med Morsø Kommune, som på alle måder støtter og bakker op bag Sports College Mors. Ligeledes er samarbejdet med Morsø Gymnasium og Handelsgymnasiet uundværligt. Det økonomiske tilskud til Sports College Mors er selvfølgelig afgørende, men også dialogen og den tætte kontakt er nødvendigt, for at vi overhovedet kan fungere.

Udvidelsen betyder, at Sports College Mors lejer en fløj mere:

– Så ud over at bo i ¾ af det tidligere Hotel Saxhøj på H.C. Ørstedsvej, skal vi også bo i den del DGI nordvest brugte. Det vil være med til at give hele Sports College Mors et stort løft. Der bliver mere fælles areal, som vi har manglet. Kontor og administration skal ikke længere deles om et skrivebord. Der bliver i det hele taget mere plads og betydelig bedre faciliteter.

Arkivfoto: Sports College Mors

Forfatter

Related posts

Top