Spild ikke dine konfirmationspenge

De færreste konfirmander har brug for gode råd om, hvilken smartphone, tablet eller fladskærm der er den rigtige. Til gengæld kniber det mere med de unges viden om valg af den rigtig forsikring af det ofte dyre udstyr.

– Penge til køb af elektronik er øverst på ønskelisten hos konfirmanderne. De ved præcis hvilken model, de skal have fingre i. Men de unge har brug for råd og vejledning, når det handler om forsikring af udstyret, der ofte har en høj værdi, siger forretningsfører, Jette Brandstrup fra GF Forsikrings kontor i Thisted og Nykøbing Mors.

Spørgsmål og faldgruber
Konfirmationstiden giver anledning til mange spørgsmål om forsikring af elektronik, hvor der især er to faldgruber, der på hver sin måde kan blive en dyr fornøjelse – og en ærgerlig brug af penge, der er givet i konfirmationsgave.

– Den ene faldgrube er, at man ikke får forsikret sit elektroniske udstyr tilstrækkeligt. Du risikerer at skulle have mange penge op af lommen, fx hvis udstyret bliver stjålet, eller du selv er skyld i, at udstyret går i stykker, siger Jette Brandstrup og fortsætter:

– Den anden faldgrube er, at man kommer til at tegne ekstra forsikringer, som der reelt ikke er behov for. Vi ved, at mange har svært ved at sige nej, når de står i butikken og bliver tilbudt en forsikring, fordi de i situationen er i tvivl om, hvordan de egentligt er forsikret. Derfor risikerer man måske at købe et produkt, man allerede har i tilknytning til sin indboforsikring. Det er ren spild af penge.

Tjek på det konkrete forsikringsbehov
GF Forsikring anbefaler, at du tager en snak med din forsikringsrådgiver så du får den dækning, du ønsker. Grundlæggende er det vigtigt at have en god indboforsikring, så udstyret er dækket blandt andet i tilfælde af tyveri. Indboforsikringen bør være med elskadedækning, som fx dækker, hvis der sker en kortslutning i det elektroniske udstyr.

Derudover anbefaler GF Forsikring, at du sikrer sig yderligere med en elektronikforsikring som et supplement til den garanti, du er sikret gennem købeloven. GF’s elektronikforsikring dækker alle funktionsfejl og pludselige skader på elektroniske apparater i fem år fra købsdatoen.

– I de fleste moderne hjem i dag er der masser af nyere elektronik i huset, og derfor er GF’s elektronik-forsikring et prisbilligt alternativ til butikkens tilbud om at tegne en ekstra forsikring, som kun dækker det ene produkt, man køber, slutter Jette Brandstrup.

Forfatter

Related posts

Top