Speeddating mellem elever og virksomheder

EUC Nordvest har i denne uge gentaget sidste års store succes med speed-dating mellem lokale virksomheder og skolens Business-elever fra EUD og EUX Business. Tirsdag var der speed-datingpå EUC Nordvest i Thisted, hvor 19 virksomheder deltog, og onsdag var det så skolens afdeling i Nykøbing, der havde sat 14 lokale virksomheder i stævne. 

Formålet med speed-dating er at skabe kontakt og dialog mellem virksomheder og elever i håb om, at der opstår et match, der kan resultere i en uddannelsesaftale til glæde for begge parter. Tidligere har skolen holdt virksomhedsdage, hvor der blev etableret en form for messe-miljø, hvor eleverne så kunne ”shoppe” rundt efter ønske og behov mellem de deltagende virksomheder. Med indførelsen af speed-dating er denne proces nu blevet langt mere struktureret og strømlinet, så man sikrer, at både elever og virksomheder får det optimale udbytte af deres tid.

Foto: EUC Nordvest

 

– Ved speed-dating ved eleverne på forhånd hvilke virksomheder, de skal tale med, og hvornår. Der er simpelthen booket deciderede møder mellem dem. Det betyder dels, at eleverne får virksomhedernes udelte opmærksomhed i de 10 min. hvert møde varer, og det betyder, at de kan forberede sig på forhånd, så de får mest muligt ud af deres møder. Eleverne har forberedt en række spørgsmål til de virksomheder, de skal mødes med, ligesom de naturligvis medbringer et CV, og så har de ellers 10 min. hvert sted til at få præsenteret sig selv bedst muligt og til at få svar på de spørgsmål de måtte have til den enkelte virksomhed, forklarer lære- og praktikpladskoordinator Sigurd Skovborg, der er tovholder på arrangementet. 

Unik mulighed for profilering
For virksomhederne er arrangementet ligeledes en unik mulighed for at profilere sig over for de elever, der søger læreplads. Samtidig giver 1-1-møderne begge parter mulighed for at få et mere personligt førstehåndsindtryk af hinanden, hvor de kan få en fornemmelse af, om kemien er til stede.

– Speed-dating er et meget intensivt og effektivt forløb, hvor både elever og virksomheder får det maksimale ud af deres tid. Sidste år kunne vi se, at flere af møderne rent faktisk resulterede i, at der blev indgået uddannelsesaftaler mellem elev og virksomhed, og det tror jeg også, at vi kommer til at opleve i år. Vi har i hvert fald haft et par fantastiske dage, hvor der er skabt masser af gode kontakter, og hvor tilbagemeldingerne fra både elever og virksomheder har været særdeles positive. Nu må tiden så vise, hvor mange matches arrangementet resulterer i, slutter Sigurd Skovborg.

Foto: EUC Nordvest

 

 

Forfatter

Related posts

Top