Speed Dating med succes

EUC Nordvest har endnu en gang ageret ”matchmaker” for lokale virksomheder og skolens praktikpladssøgende Business-elever. Forleden var det skolens afdeling i Thisted, der var vært, og i går var turen kommet til Nykøbing-afdelingen.

20 lokale erhvervsvirksomheder og ca. 50 elever fra EUD/EUX Business var mødt op til tirsdagens Speed Dating-arrangement på EUC Nordvest i Thisted. Snakken gik lystigt, og nye kontakter blev etableret. Nu krydser både elever og virksomheder fingre for, at anstrengelserne munder ud i det perfekte match.

Både virksomheder og elever oplever det som en stor fordel, at de gennem skolens Speed Dating-arrangement får mulighed for at se hinanden an og få svar på eventuelle spørgsmål, inden det bliver alvor, og der skal sættes en underskrift på en uddannelsesaftale.

– Jeg synes, at det er et rigtig godt koncept. Det er rart, at skolen på den måde hjælper os med at finde en læreplads, frem for at man bare skal stå helt på egne ben. Jeg har talt med seks forskellige virksomheder i dag. Ved den første var jeg ret nervøs, så den følte jeg ikke gik så godt, men de næste gik meget bedre. Man lærer jo også undervejs i processen, hvad der virker godt, og hvad der virker knapt så godt, fortæller Sophie Nørby, der er detailelev på EUX Business.

Byggecenterleder Lars Tang fra XL BYG Tømmergaarden syntes ligeledes, at Speed Datingen havde været en positiv oplevelse.

– Vi har en del afdelinger, og mange af dem har behov for elever fra flere forskellige linjer, så det kan blive til mange elever på et år. Så jeg har væretpå udkig efter nogle gode kandidater på vegne af alle vores afdelinger, og her er det en stor fordel, at EUC Nordvests elever faktisk dækker over et stort geografisk område. Jeg synes, at eleverne har været godt forberedte. Det er dejligt, når man kan mærke, at de på forhånd har en stor viden om vores virksomhed. For os er det her arrangement et godt ”vindue” – en god måde at se folk an på. Det giver mere, end når man kun har en ansøgning at forholde sig til. Og jeg synes bestemt, at der har været nogle gode emner imellem i dag, så det ser lovende ud, fastslår Lars Tang.

I Nykøbing stod i alt 13 lokale virksomheder klar til at gå i dialog med de ca. 35 deltagende elever.

Foto: EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top