Special Olympics i HF Mors

For et par år siden overværede Camilla Gylden Thomsen en håndboldligakamp i Boxen i Herning
.
I ligakampens halvleg spillede Special Olympics hold fra Skjern Håndbold og Team Tvis Holstebro en kamp, som ramte Camilla.

Special Olympics er de udviklingshæmmedes sportsorganisation i Dansk Handicap Idræts-Forbund. Dansk Handicap Idræts-Forbund og speditionsfirmaet ALPI, havde dengang netop startet en kampagne, hvis mål var, at skabe mulighed for at udviklingshæmmede kan dyrke idræt.

– De udviklingshæmmedes glæde ved at spille håndhånd i Boxen var åbenlys og smittende, og via mit vikarjob i et bofællesskab for udviklingshæmmede ved jeg, at idrætstilbuddene for målgruppen er få, fortæller Camilla.

Camilla tog ansvar og initiativ, og Special Olympics i HF Mors er nu en realitet.

Økonomisk støtte og kommunal opbakning
Første skridt var at finde sponsorer og vække interesse og forståelse hos Morsø Kommune. Camilla blev positiv modtaget både hos potentielle sponsorer og Morsø Kommune.

Firmaerne Hama, ALPI, GBS Management, Jyske Bank, Foto Collection og Intersport Nykøbing Mors har alle ydet økonomisk støtte og gjort det muligt, at HF Mors nu kan tilbyde udviklingshæmmede et godt idrætstilbud. Og ligeså har samarbejdet med idrætskoordinator Mette Boel i Morsø Kommune.

– Vi startede træningen for de udviklingshæmmede i juni 2015, og jeg var meget spændt på, om nogle ville møde op. I dag er der 17 spillere i alderen 14-60 år, det er en kæmpe fornøjelse. At være medlem af en almindelig klub giver spillerne gode oplevelser og et vigtigt fælleskab samt udvikler deres selvtillid og stolthed. Samtidig giver spillerne udtryk for, at det er sjovt og dejligt at få motion, fortæller Camilla.

Trænerteamet består – udover Camilla – af Susanne Standly, Caroline Standly, Róbert Aron Hostert og Agnar Smári Jónsson. De to sidstnævnte er begge ligaspillere i Mors-Thy Håndbold. Og for trænerne er det en stor glæde, at opleve spillernes glæde over scoringer og redninger – og deres engagement i klubben HF Mors.

– Det giver så meget mening for alle os trænere, fortæller Camilla.

Special Olympics har via sponsoraterne blandt andet fået spilletøj, tasker og adgang til Mors-Thy Håndbolds kampe, hvor spillerne kan følge Agnars og Róberts ligakampe.

Første kampe
Den 3. november spiller Special Olympics-holdet deres første turnering. Et divisioneringsstævne der afgør, hvilken række holdet skal spille i resten af sæsonen, som består af fem stævner.

Forfatter

Related posts

Top