Spar 1000 kroner ved at slukke fjernsynet og kaffemaskinen

En almindelig dansk husstand kan typisk spare 1.000 kroner om året ved at huske at slukke tv, computer og andre elektriske apparater, når de ikke er i brug. Det viser en undersøgelse fra Spar Nord og NRGi Elsalg.

Selvom covid-19 har begrænset feriemulighederne for danskerne i år, planlægger en stor del alligevel at forlade sit hjem i ferieugerne enten for at holde ferie inden for landets egne grænser eller rejse til nogle af de lande, hvor regeringen har lempet rejsevejledningerne.

I den forbindelse kan det være en fordel at give de røde dioder på de tændte el-apparater i boligen en ekstra tanke, inden det er tid til afgang mod årets feriedestination. Det kan nemlig give lidt ekstra luft i feriebudgettet.

Ifølge den nye undersøgelse får hver tredje dansker alligevel ikke slukket for standbystrømmen:

– Det er typisk hverdagsapparater som TV, kaffemaskine og computer, som vi glemmer at slukke helt for. Når de små røde dioder lyser, betyder det, at apparaterne er på standby, men at de stadig bruger energi. Og det er altså at penge ud ad vinduet, forklarer privatdirektør hos NRGi Elsalg, Lene Krakau.

Forfatter

Related posts

Top