Spændende studietur til Spanien

14 friske HHX-elever fra henholdsvis Morsø Handelsgymnasium og Thisted Handelsgymnasium er netop hjemvendt efter et 3-ugers praktikophold i sydspanske Martos. Med sig hjem i bagagen har de masser af dejlige minder, udvidede sprogkundskaber og et lille ”crush” på den spanske kultur.

De 14 gymnasieelever går alle i 2.g. og har spansk som valgfag. Med det primære formål at blive bedre til at beherske det spanske sprog, takkede de alle ja og pakkede kufferterne, da de blev præsenteret for muligheden for at komme på en 3-ugers sprogrejse til Spanien.

– Jeg tror, at de fleste af os tog derned for at lære sproget, men faktisk viste det sig at være kulturen, der ramte én mest, fortæller Julie Bach Nielsen.

– Spanierne er meget imødekommende, åbne og kærlige, og de tog virkelig godt imod os. Selvom vi kun var der i tre uger, kom vi tæt ind på livet af dem. Vi følte virkelig, at vi nåede at blive en del af det. At byen også blev vores. Folk kunne genkende os på gaderne, og vi følte os godt hjemme, supplerer Natacha Jensen.

Learning by doing
Eleverne er alle enige i, at det har været meget lærerrigt at bo og arbejde i Spanien. Dels har de lært meget om den spanske kultur og arbejdslivet i Spanien, men rent sprogligt, udvikler man sig også helt automatisk, når man kommer ud på en arbejdsplads, hvor der – i nogle tilfælde – slet ikke er andre medarbejdere, der kan tale engelsk.

– Dem jeg arbejdede hos kunne ikke et ord engelsk, så det var lidt af en udfordring. Jeg syntes, at det gjorde det ekstra svært i starten at være alene derude, men jeg endte faktisk med at være glad for det. Jeg var jo tvunget til at lære at kommunikere med dem og til selv at gøre mig forståelig på spansk. Så jeg tror faktisk, at jeg fik mere ud af det på dét område, end de elever, der arbejdede flere sammen på samme arbejdsplads, fortæller Sofie Poulsen.

Hverdagene bød på tre timers arbejde på elevernes respektive arbejdspladser efterfulgt af to timers spanskundervisning, og så var der ellers tid til afslapning, hygge og fællesskab. I weekenderne var der arrangeret flere ture – blandt andet et besøg på en olivenoliefabrik, bjergklatring og shoppetur i en nærliggende by.

Blod på tanden
Flere af eleverne håber på et gensyn med Spanien på et senere tidspunkt. Eksempelvis er Sofie og Natacha fast besluttet på at planlægge en ferierejse sammen, hvor de kan besøge deres arbejdspladser igen og gense de folk, de her knyttede sig til, ligesom tanken om at bosætte sig i området for at studere heller ikke ligger dem fjernt. Oliver Helland Pries-Jensen og Sebastian Lund savner også tiden i Spanien, og Sebastian går da også lige nu og overvejer, om han måske skal sætte kursen mod det sydspanske, når han skal have et sabbatår efter sin studentereksamen. Om det bliver ved tanken eller ej, må tiden vise. Én ting er dog sikkert: De lokale handelsgymnasieelever har fået fuld valuta på alle parametre på deres sprogrejse.

Forfatter

Related posts

Top