Spændende særudstilling på Museum Mors

Hvis en nykøbingenser, der var født i slutningen af 1800-tallet, dumpede ned i sin by anno 2016, ville han eller hun i første omgang sandsynligvis blive ramt af chok. Udover naturligvis biltrafikken og forundringen over alle de unge mennesker med snuden dybt begravet i deres smartphones, ville nykøbingenseren utvivlsomt stille sig selv spørgsmålet om, hvad i alverden der var sket med Nykøbing, og om det overhovedet var den samme by, vedkommende var havnet i.

Skulle en sådan fremtidsrejsende person dukke op, står Museum Mors fra fredag den 2. december klar til at hjælpe lidt på forvirringen. Det sker, når museet åbner for dets nye ”før og nu”- særudstilling i Riddersalen på Dueholm Kloster.

100 års udvikling
Fotoudstillingen ”Byens billeder – Nykøbing i fortid og nutid” viser byens udvikling gennem 50 gamle historiske fotos og 50 helt nye billeder fra byens gader. Billederne er opstillet ved siden af hinanden, så museets gæster nemt kan sammenligne fortiden med nutiden. Formålet med udstillingen er, udover at hjælpe eventuelt fortabte tidsrejsende, at give morsingboerne et sjovt og tankevækkende indblik i, hvor meget øens hovedstad har forandret sig de sidste omtrent 100 år.
Samtidig håber museet, at de besøgende, når de har gæstet udstillingen, vil se lidt anderledes på den by, de bevæger sig rundt i. Måske vil de fornemme fortiden i endnu højere grad, kigge en ekstra gang bag facaderne og lægge mærke til de mange historiske detaljer i gadebilledet, der sandsynligvis hidtil har været ukendte for dem.

I forbindelse med ”Byens billeder – Nykøbing i fortid og nutid” udgiver museet en bog, der indeholder samtlige fotos og billedtekster fra udstillingen. Bogen udkommer i løbet af uge 49 og vil da kunne købes for 99 kr. i museumsbutikken på Dueholm Kloster.

Men hvad nu hvis den fremtidsrejsende nykøbingenser tager mod til sig og beslutter sig for at bevæge sig videre ud på øen? Ja, så vil museet gerne opfordre vedkommende til at vente til den 16. april 2017. Her kan han eller hun passende begynde på Skarregaard, hvor Museum Mors åbner særudstillingen ”Øens billeder – Mors i fortid og nutid” med nye og gamle fotos fra øens landsbyer.

Foto: Museum Mors

Forfatter

Related posts

Top