Souvenirs giver gratis-koncert på Salgjerhøj

“Susanne, Susanne – jeg hader Susanne…..”

Når 100 miles-løberne i den kommende weekend bestiger Salgjerhøj – også kendt som Mors’ Alpe D’ Huez – kan de se frem til at blive hyldet og ikke mindst modtaget af bandet Souvenirs, der giver to gratis koncerter på toppen.

Tiltaget er en del ”Derfor Nordjylland – en del at være stolt af” – hvor Morsø Kommune – sammen med en stor del regionens kommuner sætte ekstra fokus på de mange tiltag, som vi er begejstret for og stolte af i Nordjylland. Her på Mors er det blandt andet 100 miles løbet:

– Løbet repræsenterer meget af det, vi er stolte af i vores område. Det foregår i enestående natur og går hele vejen rundt om Mors. Det er skabt via tæt samarbejde, en masse frivillige og dedikerede ildsjæle. Samtidig så føler jeg, at løbets motto om, ”at det ikke er et mirakel at gennemføre, men at have modet til at starte” viser, at vi både tør og kan gøre forskel her i Nordjylland, fortæller Jann Søndergaard, som er løbsarrangør fra klubben Pinen og Plagen.

Unikt løb i Nordeuropa
Selve løbet er 160,9 km langt og det eneste af sin slags i Nordeuropa. I år fejrer det 10 års jubilæum med hele 74 ekstremløbere fra 8 forskellige lande, der deltager fra så fjerne destinationer, som Hong Kong, USA, Grønland, Irland og Grækenland mfl.

Et af de nyere tiltag i løbet er kampen om den prikkede bjergtrøje, som gives til den løber, som vinder Salgjerhøj spurten og samtidig gennemfører hele løbet. Selve spurten er en distance på 1 km og 89 højdemeter, som løberne møder efter 66 km. Når de passerer på toppen af Mors, så vil de år blive mødt af bandet Souvenirs, som gratis koncert kl. 14 og kl. 15.:

– Vi er meget begejstret for 100 miles løbet. Det er både med til at sætte Nordjylland og specielt Mors på verdenskortet. Og så er det bare vildt fascinerende, at følge løberne kæmpe sig hele vejen rundt om øen. Det gør mig samtidig stolt, at opleve de mange tilskuere bakke løberne op. Specielt vil jeg fremhæve løbsfesterne hele vejen rundt og alle de frivillige kræfter, som får løbet til at lykkedes. Det vil vi gerne anerkende, og koncerterne er med til at give lidt igen, fortæller Hans Ejner Bertelsen som er borgmester i Morsø Kommune, der er med til at støtte tiltaget.

På toppen vil tilskuerne også kunne få lokale smagsprøver fra bl.a. Vilsund Blue, Thy Bryghus og Sillerslev Whisky Destilleri. 

Følg løberne via GPS
For at gøre løbet mere publikumsvenligt og sikre deltagerne, bliver alle løbere udstyret med en GPS, som direkte kan ses på hjemmesiden www.100miles.dk under løbet. Løbet starter kl. 9.30 fra Kirketorvet i Nykøbing Mors. De hurtigste gennemfører på ca. 14 timer, mens andre har behov at bruge max tiden, som er på 26 timer. 

Mors åbner dørene hele dagen
Udover løbsfesterne, som er åbne for alle feststemte gæster, så holder også Musikskolen åbent hus fra kl. 10-17. Her kan besøgende blandt andet opleve strygerklassen fra Øster Jølby ved 3. klasses-elever, som skal give deres første koncert på violin og cello, efterfulgt af Containerrock med lokale rockbands. Det foregår ved Musikværket på Gasværksvej 60.

Derudover inviterer Asylcenter Mors også alle indenfor fra kl. 12-15. Her kan man se, hvordan asylansøgerne lever, herunder besøge nogle af beboernes værelser, køkkenet, værksteder, skolen og sundhedsklinikken. Der vil desuden være foredrag ved leder af asylcentret. Til at krydre oplevelsen kan man smage et væld nationalitetskager, som er bagt af beboerne.

Overordnet program for 100 miles løbet
• Kl. 8.00-9.30. Mors 100 miles skydes i gang (10 års jubilæum). Musik og gratis morgenmad i gågaden. Borgmestertale.

• Kl. 10.30 Rute fest i Øster Jølby. Beboerne i Øster Jølby tager imod løberne. Rundstykker og kaffe. Snedsted Garden spiller.

• Kl. 12.30. Løberne passerer Ejerslev Havn og det unikke landskab i moler lagunen

• Kl. ca. 13.00. Løberne passerer molerklinten Feggeklit på Mors’ nordligste spids. Snedsted Garden spiller.

• Kl. 14.00-16.00. Løberne når den lokale ”Alpe D’ Huez” (bakketoppen Salgjerhøj), hvor Salgjerhøj spurten afholdes. Højeste punkt på Mors.

• 14.00-14.40 og kl. 15.00-15.40 – koncert med Souvenirs på Salgjerhøj

• Kl. 15.00-17.00. Rutefest i Bjergby

• Kl. 19.00-? Rutefest i Karby. Mørket falder på og nu skal løberne ud på den sidste lange strækning i mørke. Beboerne i Karby sørger for fuld musik, fakler og klapsalver til de trætte løbere.

• Kl. 23.30 – første løber forventes i mål 

Se det fulde program for løbet via på www.100miles.dk  

FOTO: Mette Johnsen

Forfatter

Related posts

Top