Sønderlæmmende kritik af vindmølleproces

Socialdemokraten Henning Holm retter en sønderlæmmende kritik imod Teknisk Forvaltning samt Kaj Kirk (DF), der er formand for Klima-, Teknik- & Miljøudvalget i sagen om den nye vindmølleplan.

Det sker i kølvandet på kommunalbestyrelsens beslutning om at droppe mølleprojekterne i Nørhå Nord og Sindrup – mens man går videre med Tagmarken ved Hillerslev.

– jeg er ikke tilfreds med det, der er foregået. Men jeg er tilfreds med det resultat, der kommet med, at vi stopper op og siger : det her er ikke godt nok. Den proces der har kørt, er ganske enkelt forfærdelig. Jeg har brugt utroligt mange timer på det her fordi jeg synes, at det er så forfærdeligt. Det skal ikke være sådan et tag-selv-marked, hvor alle bare kan byde ind og sige, at jeg vil gerne have en mølle her og der. Det må være op til politikerne at bestemme og beslutte, om vi skal have vindmøller, og hvor de skal stå. De skal ialtfald ikke genere mennesker, siger Henning Holm.

Kritik af udvalgsformand, forvaltning og direktører
Efter et næsten tumultagtigt kommunalbestyrelsesmøde tirsdag aften, peger alle pile i retning af Kaj Kirk (DF), der er formand for Klima-, Teknik- & Miljøudvalget, som ansvarlig for, at processen er kørt helt af sporet. Men Teknisk Forvaltning og Teknisk Direktør Mogens Kruse Andersen, går heller ikke fri af kritik.

– det politiske ansvar ligger selvfølgeligt hos Kaj Kirk. Og han skal ikke sige, at jeg ikke har advaret ham. Jeg har advaret og stoppet op to gange i økonomiudvalget, så alle kunne høre det der. Jeg har stillet spørgsmål til direktøren for Teknisk Forvaltning (Mogens Kruse Andersen, red.) om den her proces. Jeg har stillet spørgmål til Kommunaldirektøren (Ulrik Andersen, red.). Hele vejen igennem har jeg forsøgt at stoppe den her proces, fordi det var spild af penge at fortsætte, siger Henning Holm.

Thisted Kommune har brugt op imod 1 mio. kroner på arbejdet med vindmølleplanen.

Rapport viste at planerne var forkerte
Henning Holm henviser til en rapport fra Rambøll, der blandt andet behandler spørgsmålet om placering af vindmøller i Thy.

– hvis man fra starten havde lsæt Rambøll-rapporten, kunne man se alle advarselslamperne lyse rødt. Blandt andet i området ude omkring Sindrup. Så vindmølleplanen har aldrig haft gang på jord, hvad jeg nævnte ret tidligt i forløbet, og også få kritik for. Det er ikke fordi, jeg ikke kan lide møller. Det var fordi plangrundlaget ikke var godt nok, siger Henning Holm.

Han er yderst kritisk overfor Teknisk Forvaltnings rolle i sagen.

– så går man ind og ændrer på et planlægningsgrund for at gennemtrumfe et projekt. Det synes jeg ikke ikke er i orden, påpeger Henning Holm.

Der skal ryddes op
Han håber, at den nye kommunalbestyrelse vil være klar til at rydde op i hele sagen – og i Teknisk Forvaltning.

– vi skal have ryddet op efter det her. Der har været lagt et kæmpe politisk pres og pres fra lokale organisationer på Teknisk Forvaltning i den her sag. Det er slet ikke i orden og må ikke ske, som det er sket i den her sag. Det skal vi have ryddet op i, siger Henning Holm.

 

Forfatter

Related posts

Top