Socialudvalgsformand om tests: – Jeg er chokeret!

Lige siden midten af december, hvor private udbydere på statens regning begyndte at lynteste borgere for coronavirus, har der kun været tre dage, hvor man har været tæt på at nå den maksimale testkapacitet.

Der kan foretages op til 100.000 lyntest om dagen af de fire private udbydere, men det højeste antal test, der er foretaget på et døgn i januar, var den 15. Her fik knap 29.000 personer foretaget en lyntest på et døgn.

22. december blev 70.778 personer lyntestet, mens det lillejuleaften var 80.291 personer. Rekorden blev sat nytårsaftensdag, hvor 90.761 personer fik taget en lyntest.

Men at kapaciteten langt fra er blevet udnyttet chokerer Henning Sørensen (V), formand for Socialudvalget i Morsø Kommune:

– Jeg er dybt rystet over at høre, at det kun er en meget lille del af de test som Falck har haft kapacitet til ikke er udnyttet, når vi er nogen har efterlyst det. Så forstår jeg ikke at Ulla Astman (Regionsrådsformand i Region Nordjylland, red.)  først i dag (torsdag, red.) er vågnet op omkring udnyttelse af testkapacitet, siger han,

Henning Sørensen har længe kæmpet for, at Region Nordjylland i samarbejde med Falck oprettede et lyntestcenter i Sundhedshuset i Nykøbing. Særligt på de tidspunkter hvor smittetallene har været høje på Mors, har Henning Sørensen råbt højt.

Igår meddelte Region Nordjylland i en pressemeddelelse, at der åbnes op for yderligere tests i bl.a. Frøslev på Mors.

– Jeg er glad hver gang der bliver lyttet til vores opråb. Jeg ved godt, at dette er gentagelse i forhold til hvad jeg tidligere har sagt, men det er åbenbart nødvendig at være vedholdende.

Henning Sørensen er dog stadig ikke helt tilfreds med regionen:

– Regionen bør stadig lade de nye (private udbydere af lyn-tests, red) få en dag fast om ugen i vores sundhedscenter, hvor regionen har masser af ledige rum, som man kan få adgang til uden at skulle ind af den samme indgang som de øvrige gæster til sundhedshuset.

Falck tabte tidligere på ugen udbuddet om fortsat at stå for at lynteste borgere i Thisted. En nu privat udbyder tager over, og skal nu lande en aftale med regionen om, hvor der skal testes.

LÆS OGSÅ:

Nye testmuligheder på Mors

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top