Socialdemokratiet vil give 36 millioner til Thy og Mors

Thisted og Morsø Kommune er blevet snydt i den kommunale udligning, men det vil Socialdemokratiet nu lave om på. Partiet vil i alt give de to kommuner 36 millioner kroner i kompensation.

Udligningsordningen fordeler penge mellem velhavende og mindre velhavende kommuner for at sikre, at alle kommuner kan yde en fornuftig ældrepleje og ordentlige dagtilbud. Men igennem de seneste ti år har en forkert statistik om udlændinges uddannelsesniveau ifølge Socialdemokratiet betydet, at der uberettiget er taget penge fra især kommuner i provinsen.

– Vi skal kompensere de kommuner, der er blevet snydt igennem et årti. Alt andet er urimeligt. I Socialdemokratiet prioriterer vi, at der skal være et rimeligt velfærdsniveau i hele landet, siger det lokalvalgte folketingsmedlem Simon Kollerup (S).

Morsø Kommune står til at få 26 millioner kr. i kommunekassen, mens Thisted får 10 millioner kr., hvis det står til Socialdemokratiet og Simon Kollerup. Foto: Steen Borgaard

Regeringen har nu ændret i udligningsordningen og givet en kompensation til København og nordsjællandske kommuner for, at de fremover vil få færre penge. Men regeringen vil ikke give noget til de provinskommuner, der er blevet snydt de seneste ti år:
.

.
Struer Kommune bør ifølge Socialdemokratiet tilgodeses med 3 millioner kroner, mens Lemvig bør tilgodeses med en halv million kroner.

Forfatter

Related posts

Top