Flertal i Folketinget vil presse minister om responstider

Responstiderne på Sydmors er så lange, at hvis man får et hjertestop, risikerer man at dø af det. Ambulancen når ikke frem indenfor de ti minutter, der normalt er grænsen mellem liv og død.

Regionsrådsformand Ulla Astman meldte i går hus forbi:

– Når man bor et sted, hvor man godt ved, der er langt til for eksempel et akutberedskab eller et hospital, så ved man også godt, der er nogle konsekvenser. Vi kan desværre ikke garanterer for eksempel maksimal 15 minutters responstid over det hele selvom, vi gerne ville, siger hun til TV2 Nord.

Situationen holder ikke ifølge Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselotte Blixt.

– jeg vil bede ministeren om en redegørelse, siger hun til TV2 News.

Også socialdemokraternes sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen er klar til at mødes med de øvrige partier bag forligskredsen. Både for at finde en løsning på problemet, men også finde finansieringen. Også SF og Alternativet vil nu have ministeren til at svare for sig efter Ekstra Bladets kortlægning af 19 ‘Døde Zoner’ i ambulancedækningen i Danmark.

Sundhedsminister Ellen Thrane Nørby siger i en mail til TV2, at der skal være et sikkert akutberedskab alle steder i landet således, at man kan få akutbehandling. Men hun påpeger, at der de senere år er gjort meget for at forbedre responstiderne blandt andet gennem opsætning af hjertestartere og brug af lægehelikoptere.

Foto: Flemming Leitorp

 

Forfatter

Related posts

Top