Snart myldrer tusindvis af skolebørn ud på vejene

Langs skolevejene i 93 kommuner her i blandt Morsø kommune vil der i den kommende måned være skilte med teksten ”Børn på vej”. Det er et synligt bevis på, at nu er sommerferien ved at være slut og tusindvis af mindre og større børn vil igen færdes til fods, på cykel, løbehjul etc. til og fra skole hver dag. Det stiller krav til trafikanterne om at vise ekstra hensyn.

– Vi vil gerne sikre os, at trafikanterne er ekstra opmærksomme, nu hvor børnene starter i skole igen. Derfor bakker vi naturligvis op om kampagnen, fortæller Meiner Nørgaard, som er formand for Udvalget for Teknik og Miljø i Morsø Kommune.

Trafiksikring i Grønnegade
Udover kampagnen så er der også gang i trafiksikringen af Grønnegade, som en del af projektet ved M.C. Holms Passage. Et af de tiltag som forventes at være klar til skolestart er, at hastigheden foran skolen sænkes til 30 km/t og der etableres en hævet flade, som får området til at fremstå, som en samlet enhed.

Ud fra stien mellem Lidl og M. C. Holms skole etableres der desuden et fodgængerfelt. Det betyder, at der på begge sider af skolen fremover vil være et fodgængerfelt. Der kommer ligeledes ny asfaltbelægning på fortov og cykelsti der markeres med prikker, som et gennemgående kendetegn, når projektet er færdigt.

Meiner Nørgaard, formand for Udvalget for Teknik og Miljø i Morsø Kommune.

Foruden de fysiske ændringer og kampagnen, der skal få trafikanterne til at vise ekstra hensyn, gennemfører politiet i hele landet også en lang række kontroller på skolevejene for at få flere til at overholde fartgrænserne og være opmærksomme.

Men kampagner og politikontrol gør det ikke alene. Det er også vigtigt, at forældrene har lært deres børn, hvad de skal være opmærksomme på i trafikken, og hvordan de passer på sig selv.

Gør dit barn klar til trafikken
Som noget nyt tilbyder kommunerne, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden derfor i år en håndsrækning til forældrene, så de kan blive bedre klædt på til at lære børnene, hvordan man færdes sikkert i trafikken.

Som forældre kan der være mange spørgsmål. Fx hvornår barnet er klar til at gå alene i skole, og hvordan man får sin teenager til at spænde cykelhjelmen.

På hjemmesiden www.sikkertrafik.dk/mitbarn kan forældre tilmelde sig et gratis nyhedsbrev med gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder. På den måde får man løbende hjælp til at sætte fokus på de vigtigste områder, der kan være med til at sikre, at barnet er klædt bedst muligt på til at klare sig i trafikken.

– Forældrene spiller en meget vigtig rolle i forhold til børns adfærd i trafikken. Børnene lytter til dem og ser dem som rollemodeller. Vi får også mange spørgsmål fra forældre om, hvordan man gør det bedst muligt. Derfor hjælper vi nu med at give et overblik og tilbyde gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Gode råd til forældre
Få gode trafikråd målrettet dit barns alder: https://www.sikkertrafik.dk/forældre

Tilmeld dig et gratis nyhedsbrev fra Rådet for Sikker Trafik, så du løbende får gode råd i din indbakke tre til fire gange om året: www.sikkertrafik.dk/mitbarn

Om kampagnen ”Børn på vej”
Bag kampagnen ”Børn på vej” står 93 kommuner, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.
Se alle kommunerne her: https://www.sikkertrafik.dk/media/7754/kommuner-med-i-boern-paa-vej-2018.pdf

Kommunerne sætter skilte op langs skolevejene med teksten ”Børn på vej” og uddeler kampagnepakker til skolerne, så det bliver lettere at undervise børn og unge i sikker adfærd i trafikken. Kampagnen varer fra uge 33 til og med uge 36.

Politiet gennemfører kontrol på skolevejene i ugerne 32 og 33.

Foto : Rådet for Sikker Trafik

Forfatter

Related posts

Top