SMK Thy inviterer til efterårsferie og sæsonafslutning

Uge 42 er børnenes uge på Doverodde Købmandsgård. I anledning af skolernes efterårsferie inviterer Statens Museum for Kunst (SMK) Thy til kunst, kreativt værksted og højtlæsning. Samtidig er det sidste chance for at opleve museets to nuværende installationer.

2019 har været en begivenhedsrig sæson for SMK Thy. I løbet af året har museet præsenteret to kunstinstallationer, afholdt syv større arrangementer, gennemført tolv forskellige undervisningsforløb for 400 børnehavebørn og skoleelever fra hele Thy – og haft besøg af omtrent 5000 gæster.

Nu er SMK Thy klar med dette års sidste invitation:

Fra 12. til 20. oktober bliver dørene på Doverodde Købmandsgård slået op til ni dage med kulturelle aktiviteter for både børn og voksne i anledning af skolernes efterårsferie.

Ferieprogrammet byder blandt andet på åbent værksted, hvor kreative sjæle kan slippe fantasien løs og skabe deres egne værker med kyndig vejledning fra de to kunstnere Mette Vangsgaard og Mikkeline Gudmand-Høyer. Der er også mulighed for at træne hukommelsen og lære SMK’s store kunstsamling bedre at kende gennem et vendespil med motiver af nogle af SMK’s værker.

Foto: SMK

På fortælletæppet kan børn i alle aldre hver dag rejse med tilbage til fortiden, når der bliver læst op af Alberte Windings nye historie om den lille guldalderpige Elise, hendes eventyrlystne bror og den hund, hun inderligt ønsker sig. Fortællingen er skrevet specifikt til SMK i forbindelse med udstillingen Dansk Guldalder – Verdenskunst mellem to katastrofer, som i øjeblikket kan opleves på SMK i København.

Sidste chance
Hver dag i ferien er der åbent i de to nuværende installationer på Doverodde Købmandsgård klokken 11-16. Kunstformidler på SMK Thy Emilia Nykjær Isaksson giver dagligt en introduktion til både præsentationen af SMK og Nana Francisca Schottländers sanselige installation Landskabninger, som naturligvis også kan udforskes på egen hånd.

Sidste chance for at opleve installationerne er søndag 20. oktober. Derefter takker SMK Thy af for denne sæson og lukker ned for vinteren.

SMK’s ansatte er allerede nu i gang med at planlægge næste sæson.

Forfatter

Related posts

Top