Smittetrykket stiger i Thy

Den seneste uges tid er smittetrykket i Thisted Kommune kravlet op på 13,8 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Til sammenligning er smittetrykket i Aarhus Kommune i samme periode 103,2 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Reelt drejer det sig om, at der fra den 4. til 11. august er konstateret seks ny-smittede i Thisted Kommune, der har cirka 43.400 indbyggere.

Thy har ellers haft et meget lavt antal af smittede.

– Vi ser lige nu en stigning i antallet af smittede personer med corona. Det er dog indenfor den skala af, hvad vi har kunne forvente ovenpå en sommer med masser af rejseaktivitet ind og ud af vores kommune. Det er ikke alarmerende, men vi er opmærksomme på stigningen, fortæller social- og sundhedsdirektør Tue von Påhlman.

Tue von Påhlman. Foto: Thisted Kommune

– Vi vil derfor huske folk på, at vi stadig skal følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer om at holde afstand, vaske hænder og hoste eller nyse i sit ærme. Derudover vil vi også gerne opfordre til, at folk husker på deres adfærd i de offentlige rum og anbefale, at man kun er én person fra husstanden til at handle ind, eller at man ikke samler sig i alt for store grupper, siger han.

Fællesmøde
Der har de sidste dage været en stigning i antallet af smittede på landsplan såvel som i syv kommuner i Danmark.

Thisted Kommune vil over de næste dage gå i dialog med de handelsdrivende og med interesseorganisationerne.

– Vi planlægger at tage et fælles møde med Thy Erhvervsforum, Thisted Handels- og Industriforening og med turistforeningen. Dette fordi vi alle sammen har den samme opgave, nemlig at gøre, hvad vi kan, for at smittetrykket ikke skal stige yderligere, slutter Tue von Påhlman.

Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top