Slut med at pendle: Nu styrkes tilhørsforholdet til Nordic Food College

Som noget nyt vil grundforløbs-eleverne på Nordic Food College’s EUX-afdeling kunne blive undervist i alle fag i skolens egne lokaler på Mors.

Dermed er det slut med at skulle pendle frem og tilbage mellem helhedsskolen på Mors og EUC Nordvest i Thisted som det ellers har været tilfældet for eleverne tre gange om ugen.

Håber er, at det fremadrettet vil gøre det endnu mere attraktivt at vælge sin erhvervsuddannelse på Nordic Food College som EUX, hvor man kombinerer sin erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen og bliver faglært og student samtidig.

Samtidig er målet, at EUX-eleverne kommer til at føle sig mere som en integreret del af fællesskabet på Mors.

Hidtil har det været sådan, at Nordic Food College’s EUX-elever tre dage ugentligt skulle møde ind på Teknisk Gymnasium Thisted for at blive undervist i de gymnasiale fag, der indgår i deres uddannelse. Det har ikke alene være et besværlig løsning – det har også kostet på fællesskabskontoen.

– På en skole som vores, hvor en stor del af eleverne bor på kostskolen og hygger sig sammen både i og uden for skoletiden, går man altså glip af noget af det fællesskab og den relationsdannelse, der sker, hvis man kun er tilstede under halvdelen af tiden, lyder det fra forstander og uddannelseschef Jonas Lundgren Bach Korsgaard fra Morsø Landbrugsskole på Nordic Food College.

Kombi-undervisning i Deluxe-udgave
Overvejer man at tage landbrugsuddannelsen eller uddannelsen til anlægsgartner, bager, konditor, gastronom, tjener eller ernæringsassistent som EUX, bliver det således noget mindre besværligt fra august, hvor det nye tiltag træder i kraft.

– Vi glæder os til at kunne give vores EUX-elever en bedre oplevelse og en mindre besværlig skoledag, og vi er slet ikke i tvivl om, at det her tiltag gør det noget mere attraktivt for kommende elever at vælge EUX-uddannelsen, siger uddannelseschef Peter Schyum Jensen fra Culinary (fødevareuddannelserne)Nordic Food College.

Han fortsætter:

– I praksis vil det blive sådan, at en del af undervisningen vil foregå som traditionel klasseundervisning, mens andre dele af undervisningen vil blive afviklet virtuelt. Handelsgymnasierne i Thisted og Nykøbing har gennem det sidste års tid, med stor succes, testet en virtuel løsning til parallelundervisning. Det er virkelig Deluxe-udgaven af virtuel undervisning, hvor undervisningen bliver transmitteret meget virkelighedstro, og hvor undervisere og elever på forskellige lokaliteter kan interagere med hinanden som var de i samme lokale. Det er dét system, vi nu også bliver koblet på.

LÆS OGSÅ:

EUC Nordvest i stor digital investering

 

Forfatter

Related posts

Top