Slet ikke det samme som at åbne en bog

Et tæt samarbejde med det lokale erhvervsliv har været givende for skoler og elever i 6. klasse i Thisted Kommune.

På fx. Vestervig Skole har flere af eleverne været i tæt kontakt med det lokale erhvervsliv for på den måde at lære noget om, hvordan de forskellige fag bliver brugt i praksis.

– At måle op var ikke lige så nemt, som man tror.
– Det var lidt noget andet matematik, end vi plejer. Her havde vi de rigtige mål, og det var nogle andre regnestykker.
– Det er mange mursten, der skal bruges til en kvadratmeter.
– Vi er blevet bedre til matematik.

Sådan siger nogle af eleverne i 6. klasse på Vestervig Skole som for et par måneder siden var i gang med et projekt, hvor de fik en lidt anderledes fornemmelse af, hvad man kan bruge matematik til – og samtidig fik færten af, hvad et job i erhvervslivet vil sige. Det skriver Thisted Kommune på sin hjemmeside.

Sammen skabes fremtidens skole
Projekt ”Sammen skaber vi fremtidens skole”, der er faciliteret af Naturvidenskabernes Hus på ønske fra Thisted Kommune, handler også om, at eleverne i 6. klasse – sammen med deres lærere – får øjnene op for, at der er brug for mange forskellige faglige kompetencer i erhvervslivet – også på virksomheder i lokalområdet.

– Mange ting er gået op for børnene. Det er slet ikke det samme som at åbne en bog, siger Judith Løwenstein, lærer i matematik og natur og teknik i 6. klasse, Vestervig Skole. Hun fortsætter:

– Der har været mange aha-oplevelser for eleverne – for eksempel var de overraskede over, hvor mange faggrupper, der findes på en virksomhed og hvor meget man kan tjene som tømrer, ingeniør eller politimand.

Grundtanken i projekt er at bringe undervisningen ud i virksomhederne – og omvendt.

Det er Naturvidenskabernes Hus, der faciliterer projektet, der indeholder workshop for lærere og ledere, opstartsmøder med virksomheder, virksomhedssafari og et konkret samarbejde om et praksisnært undervisningsforløb.

Naturvidenskabernes Hus er en non-profit organisation, hvis formål er, at mange flere unge vælger en uddannelse inden for IT, teknologi, naturvidenskab og håndværk til gavn for erhvervslivet, samfundet og en bæredygtig fremtid.

I Thisted Kommune er følgende virksomheder med i projektet – formidlet via Thy Erhvervsforum: Convert (Nors Skole), Dragsbæk (Tilsted Skole), Fast Plast (Østre Skole), Dolle (Hannæs-Østerild Skole), Gyrup (Bedsted), Hassing-Huset (Vestervig Skole), MME Nordic (Tingstrup Skole), Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi (Hurup Skole), Nørvo Sportsnet (Sjørring Skole), Pandalus (Hanstholm Skole), Rokkjær Byg (Sennels Skole), Thy Økobær (Koldby Skole) og Aalborg Universitetshospital i Thisted (Rolighedsskolen).

Foto: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top