Skraldecontainere ringer selv og bestiller tømning

Aalborg Renovation har indført chip-styret affalds-afhentning og det skal spare penge på renovationskontoen.

Fordelen er, at renovationsvæsenet kan spare op til 40 procent af de kørte kilometer i forhold til i dag, hvor skraldefolkene kører rundt og kigger i affaldsbeholderne eller tømmer den smule, der er i dem.

– Så det er en kæmpe fordel for miljøet, at vi ikke skal brænde en masse diesel af til det, siger renovationschef Carsten Iversen til P4 Nordjylland.

Der er nemlig forskel på, hvor fyldte beholderne er fra gang til gang. Så i stedet for at tømme dem efter et fast skema, tømmes de fremover efter behov. Og det er altså chippen, der “sladrer” til skraldebilen om det.

Chippen, eller sensoren, bliver placeret i låget de nye nedgravede affaldscontainere, som Aalborg Renovation i løbet af de kommende måneder placerer i boligkvarterer og oplandsbyer.

– Sensoren “kigger ned” på det affaldsbjerg, der ligger i den nedgravede beholder, og når bjerget når op til en vis højde, fortæller den, at nu skal der tømmes, siger Carsten Iversen.

Nedgravet affaldsbeholder
De nedgravede beholdere kan rumme fem kubikmeter affald.

Det er renovationsvæsenets plan at placere dem i hele kommunen, både i Aalborg Kommunes tæt befolkede byormåder og ude på landet.

Men det giver mest mening at introducere dem først i de mindre byer ude på landet, hvor der er længst for skaldebilerne at køre, fortæller renovationschefen.

Beskeden fra it-systemet kunne lyde:

– Nu er beholderen fyldt i Vodskov, og så kan du lige så godt køre til nærliggende Vester Hassing, for den bliver fyldt i løbet af et par dage, giver Carsten Iversen som eksempel.

Forfatter
Tags

Related posts

Top