Skræddersyet kursusforløb målrettet fiskeindustrien

Kursuscentret EUC Nordvest gentager nu den store succes med et skræddersyet kursusforløb målrettet fiskeindustrien. Sidst kurset kørte, fik langt størstedelen af kursusdeltagere efterfølgende job i fiskeindustrien i Hanstholm, og da der fortsat er behov for dygtige medarbejdere i området, har kursuscentret nu valgt at køre endnu et kursusforløb.

På kurset, der udbydes i samarbejde med Jobcenter Thisted og Fiskeriskolen i Thyborøn, lærer kursisterne alt fra håndfiletering af forskellige slags fisk til hygiejne og kvalitetsvurdering. De bliver kort sagt klædt godt på til at kunne varetage et job i fiskeindustrien:

– Vi har et godt samarbejde med virksomhederne i fiskeindustrien i Hanstholm, og så har vi ikke mindst Fiskeriskolen, som jo er Danmarks eneste af sin slags. Fiskeriskolen udbyder uddannelser, kurser og efteruddannelse inden for ”det blå erhverv”, så de har om nogen kompetencerne til at undervise på dette kursus. Det er med andre ord et stærkt team, der står klar til at guide kursusdeltagerne godt igennem forløbet, fortæller afdelingsleder Mona Søe fra Kursuscentret EUC Nordvest.

Foto: EUC Nordvest

Bedre match mellem udbud og efterspørgsel
Fiskeindustrien i Hanstholm vækster, og behovet for kvalificeret arbejdskraft bliver ikke mindre i årene fremover, hvor havneudvidelsen bliver en realitet. Derfor er der behov for, at tilføre branchen nye kræfter. ’Fiskepakken’ giver kursusdeltagerne en grundlæggende introduktion til arbejdet i fiskeindustrien, så kursisterne er klar til at varetage et job inden for branchen, når de har gennemført kurset:

– Kursusforløbet er særdeles relevant. Ikke blot hvis man er ledig og kan se en fremtid for sig i fiskeindustrien, eller hvis man er i arbejde inden for industrien og godt kunne bruge en opkvalificering inden for håndfiletering, hygiejnekontrol eller kvalitetsvurdering. Det er også et tiltag, der er yderst relevant for virksomhederne, så vi sikrer, at de kan få de nødvendige medarbejdere for at kunne imødekomme efterspørgslen fra markedet. Og sidst men ikke mindst, er det da relevant for Thy som helhed. Vi har alle en interesse i at få beskæftigelsen i top og få fuldt udbytte af de forretningsmuligheder, der ligger i området, og det er noget af det, vi forsøger at støtte op om ved at udbyde et kursusforløb som dette, slutter Mona Søe.

Informationsmøde
Der er et begrænset antal pladser på kurset, der afholdes i uge 39 og 40, og i skrivende stund er der kun ganske få pladser tilbage. Så har man lyst til at deltage eller vil man gerne høre mere om kursusforløbet, er det en god idé hurtigst muligt at kontakte Kursuscentret EUC Nordvest.

Jobcenter Thisted afholder i øvrigt et informationsmøde i Hanstholm, onsdag d. 13. september. Her bliver deltagerne vist rundt på fiskeindustrier og hører mere om kursets forløb, arbejdsvilkår i fiskeindustrien samt mulighederne for ansættelse efter endt kursus. Så er man fortsat i tvivl, er det en rigtig god idé at tilmelde sig informationsmødet via Jobcenter Thisted.

Tilmeldingsfrist: 11. september.

Foto: EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top