Skoler får mere plads til undervisning i statens naturområder

Nu bliver det i højere grad muligt for skoler og daginstitutioner at rykke undervisningen udenfor. Naturstyrelsen åbner for, at lærere og pædagoger kan bruge deres faciliteter til undervisning og pasning i naturen.

– Vi giver nu kommunerne en mulighed for at, hvis der er brug for det, bruge naturstyrelsens faciliteter, siger miljø- og fødevareminister Lea Wermelin (S).

Det er svært at rykke børn og elever ud i skoven, hvis der ikke er adgang til faciliteter som for eksempel toiletter – og det koster normalt skolerne penge at låne af Naturstyrelsens. Nu vil Miljø- og Fødevareministeriet dække regningen.

Der skal nemlig fremover være bedre muligheder for, at daginstitutioner, dagplejer og skoler kan benytte sig at Naturstyrelsens bygninger til for eksempel undervisning eller frokost.

En del af Naturstyrelsens faciliteter som toiletter, madpakkehuse og naturlegepladser har været lukket på grund af coronakrisen.

Naturstyrelsen stiller omkring 150 lokaler til rådighed landet over. De konkrete aftaler for den enkelte skole eller dagtilbud om brug af Naturstyrelsens faciliteter skal aftales mellem kommunen og Naturstyrelsens lokale enhed.

/ritzau/

Foto: Thy360.dk

Forfatter

Related posts

Top