Skive Kommune har optimale forhold for en ny politiskole

Skive Kommune har optimale forhold for en ny politiskole. Det fremgår af et prospekt, som kommunen i dag har sendt til Bygningsstyrelsen, der i samarbejde med Rigspolitiet er ved at foretage en analyse og vurdering af mulighederne for etablering af et uddannelsescenter i Vestdanmark.

– Der er mange gode grunde til, at den nye politiskole vil ligge optimalt her i Skive. Skive ligger helt centralt i Jylland, og vi har et af landets mest solide rekrutteringsgrundlag, siger borgmester Peder Christian Kirkegaard og uddyber:

– Skive Kaserne udklækker hvert år 500-600 værnepligtige, hvoraf en del efterfølgende søger ind på politiuddannelsen. Som hjemsted for blandt andet Ingeniørregimentet og Totalforsvarsregion Vest er kasernen i øvrigt en oplagt samarbejdspartner i forhold til et stærkt fagligt miljø.

Foto : Skive Kommune

Foto : Skive Kommune

To placeringer i spil
Skive Kommune har siden udmeldelsen om en ny politiskole i Vestdanmark gjort opmærksom på Skive som det oplagte sted at placere skolen. Efterhånden som planerne er blevet mere konkretiserede, er Skives forslag til en 7800 adresse ligeså.

Borgmester Peder Christian Kirkegaard og kommunaldirektør Per Mathiasen har netop sendt et detaljeret oplæg til Bygningsstyrelsen. Samtidig har de sendt et prospekt til Retsudvalget, de retspolitiske ordførere og til folketingsmedlemmer, der valgt ind i Vestjyllands Storkreds.

I oplægget og i prospektet er der afmærket to mulige placeringer, som begge lever op til Bygningsstyrelsens krav til et uddannelsescenter. I det ene forslag tages der udgangspunkt i eksisterende bygninger på Via University College, VIAUC, der i dag huser 400 lærerstuderende, men som har betydelig yderligere kapacitet. Gennem udnyttelse af ledig kapacitet og af fælles arealer såsom auditorium, foredragssal, kantinefaciliteter, idrætsfaciliteter, lærerværelse mv. samt tilkøb af tilknyttet bygning og opførelse af særlige politifaglige lokaler, giver dette forslag 15.140 m2.

I det andet forslag anviser kommunen en byggegrund, centralt placeret i byens campusområde, hvor der kan opføres et nybyggeri på op til 15.000 m2 efter helt specifikke ønsker og krav til politiskolen.

Skives borgmester ser en række fordele ved at placere skolen i VIAUCs velfungerende bygninger.

– Jeg ser det som en optimal løsning, der kræver minimale anlægsinvesteringer. Jeg har allerede været i en positiv dialog med ejerne af bygningerne, VIAUC, og jeg kan oplyse, at ledelsen ser gode muligheder og oplagte synergier i såvel udnyttelse af fælles faciliteter som i et skabe et endnu stærkere fagligt og socialt studiemiljø til gavn for såvel studerende som personale ved at samle to uddannelser under ét tag, siger han.

Skive KOmmune skilt

Skive har den helt rigtige beliggenhed
Hvad end Bygningsstyrelsen og Rigspolitiet foretrækker eksisterende eller nye bygninger, ligger begge adresser tæt på Skive Kaserne med øvelsesterræn, træningsbaner og skydeterræn, ligesom Skive Skyttecenter og køreteknisk anlæg ligger i nærheden. Yderligere er der kort afstand til omkringliggende byer som eksempelvis Holstebro, Herning, Viborg og Silkeborg, hvor politistationerne allerede i dag optager modulelever.

– Jeg kan ikke finde argumenter imod en placering i Skive, og uanset hvilket forslag Bygningsstyrelsen og Rigspolitiet foretrækker, så er vi klar til at byde den kommende politiskole velkommen i Skive, siger Peder Christian Kirkegaard og fastslår, at Skive er det oplagte match:

– En placering i Skive matcher i høj grad den politiske dagsorden om at skabe et Danmark i bedre balance, både ud fra geografiske og faglige kriterier. Efter udflytningen af 3900 statslige arbejdspladser, hvor Skive Kommune ikke var blandt de kommuner der modtog nye arbejdspladser, er der nu, via placering af uddannelsesinstitutioner udenfor de større byer, mulighed for at fastholde kursen mod et Danmark i bedre balance.

Foto : Politiskolen, TV2

 

Forfatter

Related posts

Top